МС наложи забрана операторите да влизат в сградата като временна мярка

  • 16 март 2020 19:36

  • 842
  • 0
МС наложи забрана операторите да влизат в сградата като временна мярка
© Pixabay

Във връзка с въведеното извънредно положение в Република България от 13 март 2020 г. и с оглед на препоръките на Националния оперативен щаб за ограничаване на струпването на хора на едно място и осигуряването на социална дистанция на публични места, Правителствената информационна служба проведе разговор с генералния директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

В следствие на разговора беше постигнато споразумение Българската национална телевизия да излъчва в реално време сигнал от всички брифинги в Министерския съвет и да предоставя този сигнал за свободно ползване на всички останали медии в Република България чрез сателит и в HD формат. За представителите на интернет базираните медии БНТ ще излъчва брифингите на сайта си и стрийминг сигналът ще може да бъде прихващан от платформата на ЕВРОЛИНК. Освен това представителите на агенциите ще могат да продължат да излъчват на живо през телефони, а на радиата - през диктофони.

Караянчева към журналистите: Съжалявам, но няма как да се движите свободно из кулоарите в НС

С разкриването на тази възможност се обръщаме с предложение към всички представители на медиите да се обединим около модел на работа, при който на брифингите в Министерския съвет да идват само репортери от всички медии, които да имат възможност да задават своите въпроси към съответните представители на властите, които участват в брифингите.

Въведоха строги мерки заради коронавируса и в Народното събрание

Правителствената информационна служба и обществената телевизия ще осигурим техническа възможност за посочения модел на работа от утре – 17.03.2020 г. Допълнително ще съобщим и необходимите технически параметри, съобщиха от пресцентъра на правителството в прессъобщение до медиите.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
842 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини