МВнР повиши индекса на риск при пътуване за редица държави

  • 16 март 2020 17:33

  • 1386
  • 0
МВнР повиши индекса на риск при пътуване за редица държави
© gettyimages (архив)

МВнР повиши индекса на риск при пътуване за редица държави, съобщиха от пресцентъра на външното ни министерство.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Във връзка с разпространението на болестта COVID-19 в световен мащаб и обявената от Световната здравна организация пандемия Министерството на външните работи тази сутрин направи преоценка и коригира нивата на риск за редица държави. Актуалните нива на риск са:

Ниво 5: Китай, Иран;

Ниво 4: Германия, Франция, Италия, Испания, Република Корея, Северна Корея (КНДР), Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка;

Ниво 3: САЩ, Япония, Швейцария, Норвегия, Дания, Швеция, Нидерландия, Белгия, Австрия;

Ниво 2: Сърбия, Румъния, Малайзия, Катар, Австралия, Канада, Гърция, Чехия, Финландия, Португалия, Сингапур, Словения, Естония, Исландия, Ирландия, Полша.

От МВнР отново призовават българските граждани да не пътуват извън или към България, да отменят вече планирани пътувания и да спазват указанията на институциите у нас и в чужбина, да бъдат отговорни към себе си, близките си и обществото. На всички сънародници, които се намират в чужбина или планират пътуване, МВнР препоръчва да следят информацията, предупрежденията и съветите, които МВнР публикува на своя сайт в специална рубрика "Коронавирусът - какво да правим" - https://www.mfa.bg/bg/customnews/main/24736.

Нови 10 случая случая на COVID-19 у нас! Изследвали и Борисов - пробите му са отрицателни

Информацията може да бъде намерена и в рубриката за съобщения на дирекция "Ситуационен център" https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/listing и в рубриката "Пътувам за" за всяка отделна държава https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo. От МВнР препоръчва също на сънародниците ни в чужбина или на планиращите пътуване да следят и следват препоръките и инструкциите на властите в държавата, в която се намират. При необходимост от съдействие телефоните за връзка са: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56; 02 948 3052; 02 948 2552; 02 948 2085 и на имейл адрес crisis@mfa.bg.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини