Предлагат на търг четири имота на „Лукойл Нефтохим Бургас”

  • 03 април 2012 15:28

  • 655
  • 0
Предлагат на търг четири имота на „Лукойл Нефтохим Бургас”
©

Четири непроизводствени актива, собственост на „Лукойл Нефтохим Бургас" АД, ще бъдат предложени за продажба на открит инвестиционен търг от GVA Sollers Solutions, обяви днес Стефан Цинцарски, ръководител на отдел „Управление на имущество" вдружеството.

Имотите, които се намират в Бургас и региона, са балнеоцентър с хотелска част във вилна зона "Минерални бани", инвестиционен обект - жилищна сграда в Бургас, почивна станция в с. Тополица и жилищна сграда - къща в Черноморец. Търгът ще се проведе на 7 юни 2012 година.

„Обектите, които ще бъдат предложени на инвестиционния търг, не са част от основния бизнес на „Лукойл Нефтохим Бургас" и за да ги управляваме успешно, сме принудени да отделяме важен ресурс. Искаме да се съсредоточим върху основните си дейности и сме уверени, че сделките ще бъдат от полза както за нас, така и за бъдещите купувачи", каза Стефан Цинцарски.

„Процедурата на откритите частни търгове все още е слабо популярна в България, но по света е много разпространена, а и е най-подходящата, когато става въпрос за големи инвестиционни обекти. Три от четирите имота на „Лукойл Нефтохим Бургас", които ще бъдат предложени на търга, имат огромен инвестиционен потенциал. Разчитаме чрез подходящата процедура да стигнем до потенциалните инвеститори, а и оценките на обектите са справедливи с оглед развитието на пазара", коментира Добромир Ганев, управител на GVA Sollers Solutions.

Първият от обектите - балнеоцентър-профилакториум, се намира във вилна зона „Минерални бани" край Бургас. Комплексът е оценен на 3 550 000 евро.

Жилищната сграда в Бургас е разположена в един от най-големите жилищни райони на града - ж. к. „Изгрев". Тя е на 17 етажа, като 15 от тях са жилищни, подземен етаж с избени помещения и партерен - преустроен в медицински център и клинична лаборатория. Обектът е оценен на 1 210 000 евро.

Третият обект, който ще бъде предложен на открит търг от GVA Sollers Solutions, е почивна станция в с. Тополица, община Айтос, в полите на южния клон на Източна Стара планина. Оценена е на 275 000 евро.

Четвъртият обект за участие в търга е жилищна сграда - къща в гр. Черноморец, на 24 км югоизточно от Бургас. Жилищната сграда е оценена на 208 000 евро.

Последвайте канала на

655 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини