Мирослав Найденов е против евтаназията на улични кучета

  • 03 април 2012 14:45

  • 636
  • 4
Мирослав Найденов е против евтаназията на улични кучета
©

Аз съм против безпричинната евтаназията на кучета. Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. По думите му проблемът с безстопанствените животни няма да се реши с умъртвяването на десетина кучета.

Проблемът е сериозен и действията ни трябва да са по-глобални, подчерта той. Аз като ветеринар съм правил евтаназия на сериозно болни животни и мога да ви кажа че манипулацията е много неприятна, допълни министърът.

Тъй като консенсус относно наредбата за приютите на бездомни кучета няма, Найденов поиска да се организира дискусия, на която да се срещне с кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Ще бъдат поканени също Сдружението на общините, представители на неправителствените организации и депутати от ресорната комисия, допълни той.

Министърът подчерта, че това се прави не заради инцидента с нахапания възрастен мъж в "Малинова долина", а защото фактът е, че след като се увеличава популацията, значи нещо не работи както трябва, заяви още министър Найденов. Проблемът, първо, е свързан с контрол и е подобен в доста населени места в страната. Общинските власти в контролната си дейност се нуждаят от по-голям ресурс, за да се справят с проблема и за това ще направя всичко възможно Българската агенция по безопасност на храните да увеличи ресурса, с който те също могат да осъществяват контрол, допълни още той.

Последвайте канала на

636 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
I write from abroad

2016.03.16 | 21:44

4
And I think need: peace on Earth and good among people
sferata

2012.04.04 | 00:20

3
Напротив, всичко работи идеално - и кучетата се множат, и циганите се множат още повече, и парите за борба с един тон глупости - те пък се крадат яко на поразия!
AZ

2012.04.04 | 00:20

2
Da pra ste gospodin Ministre, nqma da se reshi s 10tina kucheta, no s evtanaziqta na 10 000 - DA!

2012.04.03 | 17:17

1
ти май не разбираш какво намеква човекът - "ще обявим евтаназия, ще покажем 10-тина умрели кучета по медиите и паричките пак ще потънат някъде", затова трябва да му се даде повече контрол, капиш?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини