Седем термокамери ще бъдат поставени на ГКПП "Дунав мост" при Русе

  • 13 март 2020 18:59

  • 259
  • 0
Седем термокамери ще бъдат поставени на ГКПП "Дунав мост" при Русе
© Булфото

Седем термокамери се очаква да бъдат поставени през идната седмица на ГКПП "Дунав мост" при Русе като част от мерките срещу разпространението на коронавируса. С тях ще се следи за пътници с повишена температура. Това съобщиха на брифинг областният управител на Русе Галин Григоров и директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Маргарита Николова.

Те обясниха, че към момента на граничния пункт се предприемат всички необходими мерки. Служители на РЗИ дежурят денонощно, за да следят идващи пътници от рискови държави.

От Гранична полиция съобщиха, че трафикът от камиони през последните дни на "Дунав мост" е много интензивен. В късния следобед днес опашката от българска страна е около осем километра.

Десет километрова опашка от камиони на Дунав мост при Русе

Към момента няма констатиран случай на коронавирус в Русенско, а броят на поставените хора под домашна карантина е спаднал до 17.

Кметът на Русе Пенчо Милков призова жителите на общината да спазват обявените ограничителни мерки.

Той заяви, че тролеите и автобусите от градския транспорт в Русе ще се движат по-рядко - с разписания като през почивните дни.

Милков коментира и как ще се сключва граждански брак при тази обстановка. Той заяви, че на младоженците ще им бъде предлагано церемонията да се състои на открито.

Според кмета русенци започвали да се самоограничават и избягвали да влизат в затворени помещения.

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
259 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини