Фандъкова с важна информация за училищата в София

  • 13 март 2020 12:36

  • 31993
  • 7
© Novini.bg

Подкрепям всички възможно най-строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на брифинг на Оперативния щаб на Столичната община във връзка с COVID-19 и предприетите мерки от страна на общината за ограничаване на заразата, предаде репортер на Novini.bg

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

,,Нашата координация с Националния оперативен щаб е постоянна, както и с Министерството на здравеопазването, но хората, които взимат решенията за изпълнение на тези мерки, са РЗИ-София в лицето на д-р Пенчев и директора на СДВР. Защото говорим за превенция, контрол и лечение. Всички сектори бяха включени в различните предложения. Никой не е застрахован, много е  важна отговорността на всеки човек, защото от поведението ни зависи здравето на всички нас. Трябва отговорност и дисциплинираност'', коментира столичният градоначалник.

Беше въведена възможността да се налагат санкции и да се осъществява контрол върху хора в домашна карантина. Ще трябва да се контролира от органите на реда, създава се такава организация в МВР. Благодаря на колегите от СДВР – те заедно с РЗИ издирваха случаи, разкри Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Подробности за извънредното положение в страната

Тя обяви, че от понеделник всички училища на територията на Столична община ще бъдат затворени за срок от една седмица.

,,В същото време имах разговор с образователния министър, като се разбрахме от понеделник децата да могат да учат от вкъщи онлайн. Как точно ще бъде осъществено това, ще разберете от просветното министерство'', уточни Фандъкова.

Тя оповести, че ще бъдат затворени и всички публични места в столицата – концертни зали, детски клубове, театри, музеи, галерии, както и клубове на пенсионера. Освен тях ще бъдат затворени и пазарите в ''Малашевци'', ''Подуене'' и пазарът при Националния стадион ''Васил Левски''.

По думите на Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в ромските квартали ще бъде осигурена разяснителна кампания и дезинфекция.

Що се касае до детските градини, столичният кмет посочи, че на този етап те няма да бъдат затваряни, но ще бъде запазен засиленият контрол на входа. Все пак тя допълни, че при необходимост мерките ще бъдат подсилени и детските градини също ще бъдат затворени.

Мерките за дезинфекция на градския транспорт ще продължат, докато нощният транспорт в града ще бъде временно спрян.

,,По отношение на Втора градска болница, която се включва като подпомагаща процеса, имаме пълната готовност. Уверявам всички служители в болницата, че Общината ще подкрепи финансово болницата така, че да може тя да функционира спокойно и да гарантира допълнително заплащане на хората, които се излагат на риск и да гарантираме тяхната безопасност със защитни облекла'', разясни кметът на София.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
31993 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Георги

2020.03.13 | 20:02

7
Скъпи майки сега ли се сети
Мама

2020.03.13 | 16:37

6
Снабдите ни с маски
Стоянова

2020.03.13 | 16:22

5
Още от сега в Пловдив са обявили 2 седмици затваряне на училищата. А в София само една?! Трябва до Великден вкл. Това са и съветите на приятели от Италия. В училище е невъзможно да се спазват разпоредби като 1-2 м. разстояние. Обучението ще е под напрежение, неефективно. Он лайн е най-доброто решение!
бай Симо

2020.03.13 | 14:30

1
Браво, Фандъкова! \Вече започна
Lili

2020.03.13 | 15:26

4
Тъпа е майка ти Мая говори за нсшите деца ни.Личи си какъв парцал си за да обиждаш Да бъдем единни бай Симке.Браво Мав подкрепям ви като родител
Майя

2020.03.13 | 14:49

2
Г-жо Фандъкова като не сте медицинско лице как гарантирате .че децата ни след 1 седмица всичко ще е Ок.Вие като родител и баба не се ли замислете за вашето дете и внуче.Най-бедната държава както каза
бай Симо

2020.03.13 | 15:18

3
Мая, тъпа ли си?! Тя ти казва какво е към момента, след 1 седмица ще е друго, никой не може да каже...да тъъъъъ евъ в пъчътъ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини