Цветанов: Работим усилено срещу трафика на хора

  • 03 април 2012 14:10

  • 828
  • 0
Цветанов: Работим усилено срещу трафика на хора
©

Трафикът на хора е едно от нещата, към които концентрираме усилия, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа пред журналисти по повод изнесените данни от Центъра за изследване на демокрацията, че сексуалните услуги носят на българските криминални мрежи приход от 1,26 млрд. лв. годишно.


"С нашите европейски партньори работим по няколко групи. Преди месец имаме осъдителна присъда в Гърция на две лица – едното е с 18-годишна ефективна присъда, а другото с 15 години. Това говори, че има добра координация, обмен на информация и противодействието може да стане само по този начин", каза той.

"Работим добре с Холандия, контролираме и гастролиращите банди, които се занимават с подобна престъпна дейност в курортите в дадените месеци както в страната, така и в страните от ЕС, където има повече туризъм и има повече предпоставки за такава дейност", посочи Цветанов.

"Има преструктуриране на дейностите, извършвани от определени лица и то е на база ненаказуемост за даден вид престъпност в минал период от време. Те се преориентират към дейности, които носят повече приходи, както към контрабанда на цигари, така също и с отвличания. Част от групата се занимаваше и беше много силна по посока противозаконно отнемане на МПС, някои от тях се занимават и с друг вид дейност", допълни Цветанов.

„Имаше оперативна информация за излизане на едно от лицата от групата на „Наглите” за Виена в деня, в който беше задържано, за да се занимава със скиминг устройства и източване на банкомати”, допълни той.

Относно отвличането на Вене Сотиров, Цветанов Цветанов каза, че Сотиров е в неизвестност и делото е спряно. „Работят колегите, за да можем да открием всичко, свързано с отвличането. Имахме оперативни данни за лица, свързани с тази организирана престъпна група, която може би е извършила отвличането на Вене Сотиров, но процесът все още не е приключил”, каза вътрешният министър.

Последвайте канала на

Десислава Станева
828 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини