Мартин Димитров: Газът трябва да поевтинее поне с 20%

  • 03 април 2012 14:04

  • 743
  • 1
Мартин Димитров: Газът трябва да поевтинее поне с 20%
©

Поне с 20% да бъде намалена цената на природния газ като условие за "Южен потоп". Това поискаха лидерът на СДС Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

По думите му 11-процентното намаление ни връщат към старото положение преди действията на Румен Овчаров и Тройната коалиция. СДС отправи препоръка към ДКЕВР, че ако иска да постъпи отговорно, не би трябвало да има увеличение на цената на парното, след като е свалена доставната цена на природния газ. Според Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на най-важната алтернатива е Турция, а връзката с нея бе забавена по вина на сегашните управляващи.

Енергийният пакет, който касае диверсификацията и либерализацията, да е забавен, защото сегашните управляващи не са си свършили добре работата. Досега можеше да имаме връзка поне с Гърция, каза Димитров. За "Белене" бяха похарчени 1,4 млрд. лв. и не само главния прокурор трябва да излезе с решение по въпроса, но и МИЕТ да направи пълен опит за изхарчените пари, поиска Димитров.

Според него проектът "Белене" беше най-бързият начин България да изпадне до фалита на Гърция. Спирането на проекта бе най-доброто решение и така България бе спасена от фалит – затова, ако исканият от червените вотът на недоверие е на тема енергетика, СДС ще гласува "против".

По отношение на шистовия газ има възможно решение според Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на и това е да може да има проучване за шистовия газ, без използване на технологията фракинг, която е вредна за околната среда. Според него има други възможни начини за проучване на шистов газ. Димитров смята, че фракингът трябва да се използва, чак тогава, когато европейските държави намерят безопасен начин за нея – чак тогава може да бъде прилаган и в България, но преди това – не, категоричен беше той.

Последвайте канала на

743 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
OMG

2012.04.03 | 14:29

1
Какъв "южен потоп" бе хора....

Добави коментар

Водещи новини