Пазят от коронавируса и животните

  • 12 март 2020 11:31

  • 2172
  • 0
Пазят от коронавируса и животните
© Булфото, архив

Зоологическата градина в София ще остане затворена за посещение до второ нареждане. Това стана ясно от съобщение на зоокъта.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Досега мястото беше затворено съобразно Заповед № COA20 -РД09- 1458 от 09.03.2020 г. Заради създалата се обстановка и около коронавируса, посетители няма да се допускат и занапред.

"Заповедта е издадена във връзка с разпространението на новия Коронавирус (Covid - 2019) и обявената от Световната здравна организация степен на спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването, с цел недопускане и ограничаване на разпространението му на територията на Столична община", се казва в съобщението.

Коронавирусът живее до 6 часа върху една повръхност

София въвежда още по-строги мерки. Забранява се продажбата на билети от шофьорите в обществения градски транспорт. Въвеждат се допълнителни мерки и в детските градини. Общите пространства в детските заведения ще се дезинфекцират по 4 пъти на ден, строг контрол при приемането на децата в началото на деня. Ще се проверява и самият персонал на учебните заведения.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време: 

У нас регистрираните случаи до момента са седем. Една от заразените - 66-годишна жена - почина вчера. Съпругът й пък е в критично състояние.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2172 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини