Експерт: Грешка е да кажеш на хората да не се поддават на паника, защото така изпадат в паника

  • 10 март 2020 07:57

  • 2482
  • 7
© Кадър: БТВ

Няма спор, че това е гигантска здравна криза. Засега обаче нещата в България изглеждат овладени. Но независимо от взетите мерки служебни лица непрекъснато излизаха да ни обясняват, че не трябва да се поддаваме на паника, което не беше правилно, защото се получава обратният ефект и хората изпадат в паника по този начин. Това коментира в сутрешния блок на bTV експертът по сигурност проф. Николай Радулов във връзка с разпространението на коронавируса у нас.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32981

,,Смятам, че се намираме по средата – между дисциплината и недисциплината, тъй като се забелязва известен балкански хаос'', допълни Радулов и изрази мнение, че коронавирусът ще остави последици за промишлеността у нас.

,,Има натрупани проблеми и като че ли коронавирусът ще послужи като оправдание във всичко – в политиката, икономиката, петрола... това е очаквана икономическа криза. Всички говореха, че тя предстои. Можеше да се обясни с лошо управление, но сега ще бъде обяснена с появата на коронавируса'', обясни Радулов за влиянието на вируса върху световната икономика и политика.

Горещият телефон за коронавируса прегря

По отношение на инцидента с барикадираните медицински сестри в Народното събрание експертът посочи, че НСО не е подготвена за такива ситуации, в които трябва да бъдат изведени насилствено обикновени хора. По думите му за такива ситуации трябва да се търси помощ от жандармерията.

Според бившия директор на Института по психология към МВР проф. Калин Гайдаров в случая с петте медицински сестри екип от психолози би свършил добра работа и призна, че е в недоумение защо такъв екип така и не е бил изпратен.

Относно коронавируса проф. Гайдаров сподели, че основният инструмент в една такава криза е информацията, която трябва да бъде системна и аргументирана, за да бъде избегната паниката сред хората.

,,Трябва да се организират нещата така, че да има дисциплина, отговорност и координация'', посочи той.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2482 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Въй

2020.03.10 | 09:23

7
Къде ги намирате тези набедени експерти! Този дърт п.ъ.р.д.и.ч е всичко друго , но не и експерт.
55

2020.03.10 | 09:19

6
Тоя от всичко разбира!!!
Аз

2020.03.10 | 09:17

5
О
Аз

2020.03.10 | 09:17

4
О
Прав е човека!

2020.03.10 | 08:27

3
Ами прав е човека...!Откакто почна тоя корона-вирус-по тв само ми папагалят разни гологлави генерали,барабар с Боко-Тикеунов едно и също...!Споко-няма страшно...от грип повече се умира...,взели сме всички мерки и т.н...бла,бла,блааа...!А в същото време всеки ден се съобщава по същото това тв колко много
Ега си малоумниците!

2020.03.10 | 08:26

2
Барба Ганьос както винаги с погрешната тактика:Най-напред заръча на глашатаите си да викат:"Нема вирус,нЕма вирус,нЕмааааа!",при условие,че в цял свят,включително и в съседите ни, вирусът се пресели,а като разбра,че господарите ,пардон - "партньорите" ще пуснат някое евро за борбата с бацила,Барба Ганьос запрати глашатаите си да викат:"Има вирус,има! И в Плевен има ,и в Габрового има ! Чакаме го и в София!"
Петко

2020.03.10 | 08:12

1
Нещо за къщата няма ли новини или отвличаме вниманието само с вируси

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини