Във Варна също започва ежедневна дезинфекция в градските автобуси и в обществените сгради

  • 09 март 2020 15:32

  • 864
  • 2
Във Варна също започва ежедневна дезинфекция в градските автобуси и в обществените сгради
© Булфото (архив)

Екип от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ (ДДД) във Варна ще извършва дезинфекция на автобусите на „Градски транспорт“. Това бе взето като решение на заседание на общинския щаб за предприемане на мерки срещу разпространението на вирус Covid 19, съобщават от Общината.

Ще се обработват с препарати седалки, дръжки и повърхности, които пътниците докосват с ръце. По нареждане на щаба трябва да бъде осъществявана 4-кратна дезинфекция с хлорни препарати или препарати на спиртна основа във всички обществени сгради, в които има посещения на граждани. Тя ще включва обработка на перила, врати, дръжки, както и често проветряване на помещенията. Мярката се отнася и за търговски центрове, освен за детски ясли, детски градини, социални заведения, предприятия и търговски дружества, които приготвят храна за деца. Маските, които вече са използвани, трябва да се поставят в плик/торбичка, преди да бъдат хвърлени в контейнерите за битов отпадък.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

В София дезинфекцираха автобусите и метрото

На районните кметове и кметовете на населени места е възложено да прекратят събитията в пенсионерски клубове, читалища и всякакъв вид групови събирания, с цел превенция.
Всички училища на територията на Варна са в грипна ваканция до сряда включително. Детските градини работят със засилен филтър на вход за проверка на здравословното състояние на децата и персонала. Въвежда се и допълнителна дезинфекция. Същите мерки се въвеждат и за общинските социални услуги.

Заради коронавируса - в София започва дезинфекция на градския транспорт и метростанциите

Оперативният щаб препоръчва на всички граждани да ограничат максимално социалните си контакти, да спазват добра лична хигиена, както и да се информират от официални източници за актуалната ситуация във Варна и страната.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
864 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Daniela

2020.03.09 | 17:49

2
Чак сега???!!!!

2020.03.09 | 15:57

1
Във Варна, първо да пуснат водата!!! Днес отново я спря

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини