По-лек режим на водата в Перник заради коронавируса

  • 09 март 2020 12:40

  • 970
  • 0
По-лек режим на водата в Перник заради коронавируса
© Община Перник, Фейсбук

Община Перник може да премине на по-лек воден режим заради препоръките във връзка с превенцията срещу коронавируса. Това стана ясно от писмо на кмета Станислав Владимиров, изпратено до управителя на ВиК инж. Борислав Иванов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

В него градоначалникът предлага да бъде извършен разчет за възможността да се направи промяна в посока увеличаване часовете на водоподаване за населените места на територията на общината, чието водоснабдяване се осъществява от яз. Студена.

„Промяната на действащия график да се отнася за периода на усложнената епидемиологична обстановка, с цел подобряване на хигиенните мерки на населението и осигуряване на високо ниво на здравеопазване“, пише още в писмото на Владимиров, който очаква отговор от ВиК в най-кратки срокове.

Здравното министерство с препоръки относно COVID-19

Днес отново бе отчетено повишение на водата в яз. Студена. Мекото време, както дъждът и снегът, които валят през последните дни благоприятстват повишаването нивото на язовира, уточниха оттам. Според данните на ВиК днес наличният обем вода във водоема вече е 6 078 000 куб.м

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
970 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини