Масова дезинфекция в Пловдив заради COVID-19

  • 09 март 2020 12:31

  • 766
  • 0
Масова дезинфекция в Пловдив заради COVID-19
© Община Пловдив

Във връзка със създалата се ситуация покрай коронавирус днес кметът на Пловдив Здравко Димитров съобщи, че обстановката в Пловдив към момента е спокойна и няма случаи на заразени с коронавирус. Това стана ясно на днешното разширено съвещание с участие на зам.-кметовете, кметовете на райони в Пловдив, представители на РЗИ, РИО на МОН, БЧК-Пловдив, големите държавни и общински болници.

До дни общината ще открие две горещи телефонни линии за информация на гражданите, в които ще се включат доброволци и психолози. БЧК пък ще осигури доброволци. Ще бъде предприета периодична дезинфекция на коридорите и кабинетите във всички общински лечебни заведения. Предвижда се засилен контрол от страна на медицинските лица в детските градини, за да не се допускат болни деца.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Какъв опит ще вземем от чужбина в борбата с коронавируса?

Ще бъдат проведени разговори с фирмите, извършващи обществения транспорт в града, за периодично дезинфекциране на автобусите – седалките, дръжките и общите помещения на гарите и автогарите. Ще се проведат срещи с ръководителите на фирмите за маршрутни градски превози и такситата. Ще бъдат предоставени лични защитни средства на общинските служители, които работят в директен контакт с гражданите, както и на медицинския персонал в общинските здравни заведения.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
766 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини