Мирослав Найденов: Яйцата не трябва да са по-скъпи от 30 ст.

  • 03 април 2012 08:10

  • 1169
  • 3
Мирослав Найденов: Яйцата не трябва да са по-скъпи от 30 ст.
©

Себестойността на яйцата е 18 стотинки. Това каза в предаването „Добро утро, България“ по ТВ7 министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Това е най-високата цена сочи анализа на ведомството. Нормалната надценка прави възможно те да излизат в търговските вериги по 23 ст., а с надценките от магазините те не могат да бъдат по-скъпи от 30ст. Яйцата от свободните кокошки са по-скъпи, но те не са много търсени. Счита се, че това са биопродукти, тъй като разходите са по-големи и не се правят добавки, добави Найденов. Той призна, че е имало тенденция за повишение на цените на яйцата.

В рамките на една седмица обаче яйцата у нас скочиха с 50%, което си беше чиста спекула. Търговските вериги обявиха, че ще свият печалбите си, а Съюза на птицевъдите обещаха да продават по 23 ст., припомни земеделският министър. Подобна е била практиката и на коледните празници,когато а първи път имаше цени, които преди празниците бяха по-ниски от обичайните. Това се оказа печеливша тактика и реализираха много големи обороти, убеден е Найденов.

28 млн. лв са приготвени за подпомагане на животновъдите, за да бъдат компенсирани за нарасналите си разходи за фураж и горива. Държавни субсидии се плащат още от декември, посочи земеделският министър.

Последвайте канала на

Novini.bg
1169 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
NEMA UPRAVIQ

2012.04.03 | 17:43

3
i s ui po-malko ot 18SM ne trebva se ebat jeni , ma ne e taka taka 4e , PO-SKAPI 6TE BADAT I BABI4KITE 6TE SE IZBIVAT ZA QI4ICA S 2 ST. PO-EVTINI NQKADE!
народа

2012.04.03 | 17:43

2
какви са тези глупости .Кой е той ,че ще определя цената на какво ли не .Ние сме в свободна пазарна икономика и пазара е този който определя цената .Досега благодарение на действията на това правителство всички цени се вдигнаха в пъти .Защо не се намуси правителството в цените на бензина .Няма да стане защото там далаверите и комисионните които се взимат са в милиони .Ами позволете внос от европа свободно и премахнете тези резерви .За какво са ви .Стига говорене на глупости от министри по телевизията .Ами защо този министър на каже какво ги чака хората на село .С новият закон за ветеринарно дело стопаните ще си плащат всичко от ушната марка на едно животно до изследването за ТБЦ ,кръвни проби и какво ри не .Всичко това ще бръкне на човека от село с около 50 до 150 лева .Ето с такива действия се съсипва всичко и няма как цените да не тръгнат на горе .Евала бе Найденов -гробокопаче на животновъдството в България
pravda

2012.04.03 | 14:30

1
Господин министър ама верно се правите на луд :). От фермата до магазина яйцата по въздуха ли отиват. А може така наречените ваши щастливи кокошки да ходят там да ги снасят. Вие вдигайте всичко още а после се чудете защо цените се вдигат. Благодарение на вашето правителство вече имаме по-висок ток, газ, посещение при личен доктор. Горивата да не говоря за тях. Е истината е една господин министър, единственото евтино нещо в БГ си останаха проститутките. Другото е скъпо вече.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини