Две двойки получават финансиране на инвитро процедури в Хасково

  • 04 март 2020 13:19

  • 184
  • 0
Две двойки получават финансиране на инвитро процедури в Хасково
© Getty Images

Две двойки от Хасковска област с репродуктивни проблеми ще получат финансиране на инвитро процедури след благотворителната кампания "За повече деца в България" на областната администрация, която се прави за трета поредна година. Днес областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова и основателят на фондацията "Искам бебе" - Радина Велчева, определиха в присъствие на нотариус и журналисти двойките, предава БТА.

Николина Митрева и Георги Георгиев от село Книжовник, община Хасково, и Петранка Цонева и Цоню Цонев от Хасково ще получат по 4500 лева. Те ще бъдат разпределени от събраните над 9000 лева в няколкото коледни благотворителни прояви на областната администрация и от две дарения от млади семейства.

13 деца са родени по инвитро програмата на Столична община

Две други кандидатствали двойки не отговарят на условията, тъй като не са ползвали правото си да получат средства от държавния фонд "Инвитро". Отхвърлено е едно семейство, което не е от областта, и друго, което не е избрало лечебно заведение, поясни Велчева. Тя допълни, че има и отказали се, които не били съгласни с условието за публичност.

Основателят на фондацията "Искам бебе" Велчева информира и за започващата в страната едномесечна кампания срещу гинекологичното заболяване "ендометриоза". В рамките й 11 клиники в София, Пловдив, Варна и Плевен ще извършват безплатни профилактични прегледи.

Последвайте канала на

Novini.bg
184 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини