Издигнаха флага пред Незнайния воин по случай Трети март

  • 03 март 2020 11:08

  • 793
  • 1
© Novini.bg

Точно в 11 ч. започна официалната церемония по случай Трети март в София, предаде репортер на Novini.bg

Церемонията се предвождаше от вицепрезидента Илияна Йотова и военния министър Красимир Каракачанов. Под звуците на Духовия оркестър с тях до тях се движеше и патриарх Неофит. На церемонията присъстваха и много официални гости, сред които дипломати и депутати. Тук бяха и членове на ръководния състав на Министерството на отбраната и висши офицери от Въоръжените сили. Пред Паметника на незнайния воин бяха и представители на различните духовенства у нас. Множество хора се събраха в центъра на София, за да отпразнуват също Националния празник.

"Поздравявам ви по случай трети март, националния празник на Република България", обърна се военният министър в началото на церемонията.

После под звуците на българския химн бе издигнат националният трибагреник. По време на изпълнението на химна на Република България беше изпълнен артилерийски салют от 20 залпа. Те бяха произведени от 122 мм артилерийска батарея от състава на Националната гвардейска част, разположена в Княжеската градина в столицата.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
793 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мери

2020.03.03 | 16:42

1

Като чета масовите статии за 3- ти март оставам с впечатлението, че войните, които са ни освободили от турско робство са или филипинци или мексиканци, а може би са от Чили.

Добави коментар

Водещи новини