Няма условия за създаване на здравен пункт на ГКПП - Стрезимировци

  • 28 февруари 2020 16:43

  • 376
  • 0
Няма условия за създаване на здравен пункт на ГКПП - Стрезимировци
© Булфото (архив)

На този етап няма условия за създаване на здравен пункт на Граничен контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ Стрезимировци. Това е заявил директорът на РЗИ - Перник д-р Юри Торнев по време на Съвет за медицинско осигуряване при бедствия, аварии и катастрофи, съобщи пресцентърът на областната администрация. Според Торнев са необходими две помещения - едното за медицинските служители, другото за изолатор.

Трябва да се изясни междуинституционално кой ще обезпечи медицинският пункт, смята Торнев. По думите му в Трън няма болница, а единствено Спешен център, който разполага с един екип, обслужващ 52 населени места в общината. РЗИ пък има само 18 здравни инспектори, които са крайно недостатъчни.

Основният поток на входа в България е по дестинации от Турция за Сърбия, Румъния и България

Служителите на граничния пункт вече разполагат с предпазни маски, ръкавици и дезинфектанти, снабдени са и с брошури за профилактика и предпазване от разпространение на коронавируса.

В случай, че бъде установено в областта лице, носител на вируса, транспортирането на заболелия се осъществява от Центъра за спешна помощ до МБАЛ "Рахила Ангелова".

В момента пернишката болница разполага с 15 легла в Инфекциозно отделение, предаде БТА.

Отделен салон за пътниците, пристигащи на Летище София от рискови дестинации

Д-р Торнев каза, че на този етап няма основание за притеснение, а на сайта на Националния център за заразни и паразитни болести е публикувана цялата информация за превантивните мерки срещу разпространението на вируса.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
376 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини