Важни новини за движението през Шипка за 3 март

  • 28 февруари 2020 12:35

  • 903
  • 0
Важни новини за движението през Шипка за 3 март
© Булфото (архив)

За Националния празник 3 март транзитното движение през Шипка ще се пренасочва към Прохода на Републиката. Това съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

За тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на Република България от 20 ч. на 2 март до 18 ч. на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово – връх Шипка - Казанлък.

Промени в движението в столицата на 3 март

Както всяка година, транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (пресичането на път I-5 с път I-6).

Българското знаме ще се развее на Бъндеришка поляна на Трети март

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

За гостите на тържествата движението на 3 март ще се организира както следва:

От 6 ч. до 14 ч. се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Габрово и град Казанлък към връх Шипка, като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на ОД на МВР-Габрово и ОД на МВР-Стара Загора;

От 14 ч. до 18 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово и град Казанлък.

Алтернативен маршрут за връзка между Северна и Южна България е Троянският проход, през който е разрешено преминаването на превозни средства до 12 тона.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
903 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини