От Плевен искат държавно финансиране за ремонт на няколко спортни зали

Община Плевен ще депозира няколко проекта за ремонт на спортни зали за финансиране от Министерството на младежта и спорта, съобщиха от общината.

Съгласие е дадено от Общинския съвет. Плевен ще поиска финансиране на ремонт на отоплителна, вентилационна и климатична инсталации на зала "Спартак". За обекта Общината разполага с готова проектосметна документация на стойност 350 500 лева. Предвижда се нова инсталация с вентилаторни конвектори, осигуряваща дежурно отопление на спортни зали за волейбол и акробатика, разработване на климатична вентилационна инсталация за същите зали и санитарни възли. Проектът включва инсталация за битова гореща вода, абонатна станция с мощност, осигуряваща енергия за отоплението.

Ремонтират надлез на над 30 години

Вторият проект е за ремонт на залата за борба, за която също има пълна проектосметна документация на стойност близо 202 500 лева. Предвижда се цялостна подмяна на подовото покритие с нова настилка с ударопоглъщаща гумирана настилка в зоната за силова подготовка, подмяна на ламперия, частично изкърпване на стени, цялостно боядисване, ремонт на покрив.

Залата по волейбол е третият обект, за чийто ремонт ще се кандидатства за отпускане на средства в размер на 280 111 лева. Предвижда се нова настилка, частично изкърпване на стени, боядисване на стените, нов окачен таван, подмяна на врати.

Срокът за кандидатстване за финансово подпомагане пред Министерството на младежта и спорта е 31 март, уточняват от общината.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет