Шефът на АПИ отрича монопол при тол системата

Процесът по въвеждане на толкова сложна система, която е елемент от доста сериозна реформа в сектор “Транспорт”, засяга много интереси. Тази система и нейните функционалности не се отнасят само до прякото получаване на приходи, а са свързани и с информация, която ние сме предоставили на Агенция “Митници”,  НАП и МВР. Това засилва контролът. Оттук се засилва и противопоставянето срещу тол системата. Това каза Георги Терзийски, председател на УС на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ). 

“Търговските канали продължават да работят независимо от доста яростните атаки”, коментира той.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството вече съобщиха, че камерите на тол системата ще подпомагат работата и на МВР и Агенция "Митници". Това ще стане чрез свързване на системите на двете ведомства с тази на Агенция "Пътна инфраструктура". Така ще се установяват не само нарушители, използващи републиканската пътна мрежа без платени пътни такси. Актуална информация ще се получава в областта на мониторинга на трафика и изсветляване на сивия сектор в транспортната дейност.

Стартът на тол системата се отлага за 27 март

В предаването “Плюс - минус” по Нова Тв. Георги Терзийски каза, че има готовност АПИ да пусне системата след месец. Коментира, че диалогът с превозвачите не е спирал. 

“АПИ е технически готова с пускането на системата за 1 март. Беше дадена възможност на превозвачите да оборудват колите си с бордови устройства и джипиес тракери, да ползват един от вариантите за таксуване по републиканската пътна мрежа”, обясни Терзийски.

От думите му стана ясно, че очакванията на държавата са в хазната да дойдат постъпления от порядъка на 450 млн. лв. от тол системата. Георги Терзийски отрече да има монопол при тол системата относно джипиес тракерите. Не приема обвиненията, че всичко се прави, за да се облагодетелства определена фирма. Шефът на АПИ увери, че в процедурата по избор е имало участие на четири компании.

“Не мога да приема тезата че агенцията и респективно държавата създава монопол”, каза той.

Коментари

 1. 2020.02.27 | 22:16

  боклук , ходи да правиш свирки на господаря си , токова унижение един мъж не може да го преживее , чукай тъпаня ,

 2. 2020.02.27 | 18:24

  Монопол и Картел са все хубави думи за България

 3. 2020.02.27 | 18:24

  Тоя го гледах по бтв тоя хъм мън неможе да каже една сума

 4. 2020.02.27 | 17:34

  grobarski boklu cialata vi tol Sistema e prestapna zashtoto bokluk horata plashtat po sveta vinetki samo za magistralni patishta a vie reketirate naroda da vi plashta za vsickite vi skapani patishta

 5. 2020.02.27 | 17:31

  Какъв човек тябва да си та да преглътнеш това унижение което ти причини мутрата от Банкя пред цяла България. Трябва да си голям Плужек.

 6. 2020.02.27 | 17:01

  Ей, глашатай, я заминавай да викаш по мегданите

 7. 2020.02.27 | 16:47

  този тъпанджия издуха супата....остава некадърното професорче

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет