Блокираха сметките на община Сливен

  • 02 април 2012 14:17

  • 710
  • 1
Блокираха сметките на община Сливен
©

Сливенската фирма "Бул Гейт" е блокирала сметките на община Сливен. Това обяви съуправителят на дружеството Радостин Русев, който е общински съветник, зам.-председател на местния парламент и председател на коалиция "Съюз за Сливен".

Централите на всичките 32 банки в страната са получили възбраната от съдебен изпълнител. Сметките са блокирани автоматично, което означава, че община Сливен се лишава от право да участва във всякакъв вид проекти, каза Русев.

"Има такава процедура, но все още няма фактически запор. Във вторник ще направя официално изявление", каза кметът на Сливен Кольо Милев.

Блокирането на сметките от страна на "Бул Гейт" става само три дни, след като Общинският съвет в Сливен взе решение средства в размер на 2,5 милиона евро от последния общински заем да се използват за временно осигуряване на парична гаранция като обезпечение по чл. 48, ал. 2 от Закона за международния търговски арбитраж.

Фирма "Бул Гейт" успя да осъди на Арбитражен съд община Сливен да й заплати над 5,5 милиона лева. С решението си от миналия четвъртък Общинският съвет даде зелена светлина на кмета Кольо Милев да обжалва това решение.

Последвайте канала на

710 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НАРОДА

2012.04.02 | 16:19

1
Лечков окраде порите на община Сливен ама нали е дупе и гащи с Б БОРИСОВ и той съответно го пази - дано се смени власта че да го осъдят тоя Лечков !

Добави коментар

Водещи новини