Регионалните структури на МОСВ под стрес заради акциите, готови са за оставки

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров получи тревожни писма от множество от регионалните структури на Министерство на околната среда и водите с настояване за извънредна среща във връзка със създалото се напрежение в системата. Това съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

В писмата се настоява да бъде обсъдена създалата се обстановка на несигурност и недоверие в администрацията след проведените акции, проверки и арести в структури от системата на МОСВ. Според ръководителите на структурите това води до стрес и несигурност при вземане на решения и осъществяване на контролните и превантивни функции на служителите. Затруднено е изпълнението на техните задължения.

Емил Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

Случващото се води до демотивация и страх сред служителите. Заявено е намерение на утвърдени експерти за подаване на оставки и напускане на системата. Освен това голяма част от потенциала на инспекциите е ангажиран всекидневно, включително извън работно време, за подготовка на голям обем документация, копия на преписки, проверки и обяснения във връзка с водените множество производства.

Всичко това пречи на нормалното функциониране на администрацията в полза на гражданите. Изразяват се опасения, че в обществото възниква недоверие към структурите като институции, опазващи околната среда. 

Арести в Басейнова дирекция - Пловдив

Във връзка с изразените силни тревоги на служителите министърът на околната среда Емил Димитров насрочи извънредна среща, на която са поканени директорите на 16-те Регионални инспекции по околната среда и водите, 4-те Басейнови дирекции и 3-те национални парка.  

Срещата ще се състои в петък, 28 февруари 2020 г. в 11 ч. в сградата на МОСВ на ул. Мария Луиза №22. 

Коментари

 1. 2020.02.27 | 13:34

  Регионалните директори и звена са в услуга не на гражданите или на обществото .Те са в услуга и за интересите на бандитите ,разбойниците

 2. 2020.02.27 | 13:26

  Администрацията в България не работи.От общини до министерствата.

 3. 2020.02.27 | 13:11

  Директорите на МОСВ са престъпници и сега говорят че заради акциите са демотивирани.. а когато взимайте подкупи от олигарси да унищожавате еко системата на България не бяхте демотивирани а?? Връщайте милионите и в затвора където ви е мястото

 4. 2020.02.27 | 13:09

  Ако си честен и почтен, вършиш си работата съвестно от какво ще те е страх?? Тях ги е страх защото знаят какви престъпления са вършели и сега хоп искат оставки да си дават.. гузен негонен бяга,, НО не и преди да отговаряте пред Темида

 5. 2020.02.27 | 13:07

  Ами да ги е страх, сигурно има защо. Гиди хаймани с хаймани...

 6. 2020.02.27 | 12:34

  Администрацията НЕ РАБОТИ в полза на гражданите. Тя работи в полза на престъпниците -олигарси и бизнесмени. Поне това говорят фактите.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет