Българката, завърнала се от Италия: Взела съм всички мерки, за да предпазя себе си и околните

  • 26 февруари 2020 09:55

  • 1948
  • 1
Българката, завърнала се от Италия: Взела съм всички мерки, за да предпазя себе си и околните
© Кадър: БТВ

Красимира Дамянова е българката, завърнала се от Италия, която преди два дни се оплака в социалните мрежи, че у нас липсва адекватна информация във връзка с опасността от разпространение на коронавируса. Тя обяви, че са ѝ поискали 200 лева за тест за заболяването.

Директорът на Националния центъра за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Тодор Кантардижев я разкритикува, че е застрашила много хора с действията си.

Българка, кацнала от Италия, не може да се изследва за коронавирус

Във включване по „Скайп“ Красимира Дамянова обяви за БТВ, че се е изолирала от околния свят и стои вкъщи. „Първо искам да кажа, че съм взели всички мерки, за да предпазя себе си и околните – бях с маска през цялото време, пътувах с личния си автомобил сама, не съм контактувала физически с никого, не съм ходила на Женския пазар“, обяви жената.

Тя призна, че не влизала в сайта на Министерството на здравеопазването или на НЦЗПБ и напомни, че не всеки разполага с компютър и смарт телефон, за да може да се информира по този начин.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1948 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.02.26 | 11:22

1

Каквито са лекарите в болниците, такова е и министерството на здравеопазването, абсолютни ТЪРГАШИ. За тях парите са по-важни.

Добави коментар

Водещи новини