Зоопаркът очаква раждането на ягуари и пуми

  • 02 април 2012 10:29

  • 2219
  • 0
Зоопаркът очаква раждането на ягуари и пуми
©

Софийският зоопарк е внесъл предложение в Столичния общински съвет цената на билетите за вход в зоопарка да бъде увеличена на 5 лв. за възрастни, 2 лв. за деца, но да се запази привилегията входът за деца до шестгодишна възраст да е безплатен. Това съобщи директорът на зоопарка Иван Иванов, пише "Фокус".

През пролетния сезон започва размножителният период на животните и това изисква специални грижи, допълни Иванов. Зоопаркът очаква тази пролет раждането на ягуари и пуми. Зоопаркът ще закупи нова камила, очаква се тази пролет да пристигнат пингвини, една голяма пратка маймуни и двойка гибони.

Иванов посочи, че районът на зоопарка е безопасен и изключително атрактивен за деца. Именно с цел по-голяма безопасност се предвижда разнасянето на храната в района на зоопарка вместо с камион да бъде с кон и каруца.

„С комисията за безопасност на движението ще направим детска площадка, на която децата ще разучават правилата за движение и след това ще получават свидетелства за безопасност при движение по улиците”, каза Иванов. Софийският зоопарк и Българското дружество за защита на птиците започват съвместна работа по различни проекти за защита на дневните и нощни грабливи птици, допълни директорът на зоологическата градина.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2219 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини