Вятър със скорост 100 км/ч събори клони и ламарини в Русе

До 100,8 км/час достигна скоростта на вятъра в Русе. Това съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град.

Оттам обясниха, че в ранния следобед скоростта на вятъра е намаляла до 50 км/час. Отправено е щормово предупреждение до всички капитани и собственици на плавателни съдове по река Дунав.

Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров каза, че в Русе екипи са реагирали на няколко сигнала за паднали ламарини от покриви на сгради, има и съборени клони на дървета. Няма пострадали хора.

Един от случаите е за откачени ламарини от покрива на затворен от години голям търговски център, намиращ се в района на Университетската болница "Канев". От противопожарната служба в града коментираха, че там проблемът е от дълго време, като е нужно да се вземат мерки за цялостното обезопасяване.

90 км/ч достигна скоростта на вятъра в Сливен

Зам.-областният управител на Русе Валентин Колев каза, че голям клон от дърво е паднал върху спрял автомобил в района на изхода на Русе в посока София. Нанесени са щети по превозното средство.

Колев допълни, че досега не са постъпвали сигнали за инциденти, предизвикани от вятъра, от останалите населени места в областта.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет