Село остана без единствения си банкомат

  • 24 февруари 2020 07:56

  • 1481
  • 2
Село остана без единствения си банкомат
© Кадър: БТВ

Село в Русенско остана без банкомат. Няколко години устройството давало дефекти, най-често около празници. Преди дни банката прибрала машината с мотива, че ѝ носи загуби, а хората са принудени да пътуват до града, за да теглят пари при нужда, предаде БТВ.

В село Червена вода живеят повече от 1500 души, които през последните 10 години са свикнали да ползват услугите на банкомата.

Вижте как можем да пестим от банкови такси

За жителите липсата му е истински абсурд. Особено за пенсионерите, които харчат допълнително пари за автобус до Русе. Мотивите на банката да махне банкомата са свързани с модернизация на мрежата. Устройства ще има само в най-рентабилните локации, а село Червена вода не била сред тях.

„Към момента политиката на банката е такава, че отбягват да поставят банкомати по малките населени места. Сега най-вероятно хората ще си прехвърлят пенсиите в пощенската станция“, коментира кметът на Червена вода Людмила Маринова.

От кметството са се обърнали към няколко банки с молба да поставят банкомат, но до момента всички са отказали. Въпреки това местните хора се надяват, че XXI век ще се завърне отново в селото им.

Последвайте канала на

Novini.bg
1481 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дядо торбалан

2020.02.24 | 21:46

2

Ам то 22ри век стана бе генади

ааа

2020.02.24 | 09:24

1

Нали са в 21 век, какъв банкомат търсят!? Ще плащат с карта, онлайн ще пазаруват.

Добави коментар

Водещи новини