Павел Попандов сигнализира за незаконна постройка до блока му

  • 21 февруари 2020 20:22

  • 1605
  • 1
Павел Попандов сигнализира за незаконна постройка до блока му
© Булфото (архив)

Aктьорът Павел Попандов поведе битка срещу незаконна постройка до блока, в който живее в София.

Навесът на заведение в столичния квартал "Красно село" пречи на санирането на част от блока и блокира главния вход на 19-етажната сграда.

Опасни ли са къщите, построени незаконно върху покриви?

Той се появява преди около 2 години. Оттогава Попандов води битка срещу незаконния навес. „Тази пристройка затваря един от аварийните изходи на блока. Тук живеят около 250 души, има възрастни хора, трудно подвижни, много деца, иам бебета, майките им ги придвижват с колички. Ако случайно стане пожар, тогава няма ли да се повтори същата ситуация като с „Индиго”, коментира актьорът.

Сега за да влязат в блока, живеещите използват страничния вход, а актьорът ни обяснява, че пристройката пречи да се довърши и санирането на блока. „Затваряйки по този начин това пространство, оскъпява самото саниране, защото трябваше да се правят допълнителни релси над самата постройка”,  допълни Павел Попандов. 

„Аз ги предупредих изрично да не го правят, а те казаха, че имат познати в общината. Досега съм подал над 10 жалби”, коментира Павел Огнянов, председател на етажната собственост. 

Продължава събарянето на незаконни къщи в пловдивска махала

Той има и документ от общината. Още миналата година общинската власт уведомила собственика на заведението, че следва да освободи входа на сградата. И новият заместник-кметът Николай  Веселинов вече бил разговарял с него. „Пристройката може да се премахне от общината, но след извършване на определени процедури, но това, което предпочитаме е да я премахнат доброволно”, каза Веселинов.

На посочен телефон управителят не беше открит. „Да не дава господ да се наложи линейка да идва или нещо подобно. Нетърпимо е това, това е тотално беззаконие, е нагледахме се на такива незаконни строежи”, заключи Попандов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1605 1

Коментари 1

Добави коментар

2020.02.21 | 22:55

1

ДОБЪР СИГНАЛ, ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ СЪЗДАВАНЕТО НА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!

Добави коментар

Водещи новини