Зам.-кмет на София: Неправителствените организации са виновни за нахапания професор

  • 02 април 2012 07:43

  • 2208
  • 6
Зам.-кмет на София: Неправителствените организации са виновни за нахапания професор
©

Искането на оставката ми от неправителствени организации показва, че сме на верен път по проблема с бездомните кучета.

Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-кметът на София Мария Бояджийска.

По думите й, в рамките на последната година и половина са предприети конкретни действия за справяне с проблема с безстопанствените кучета, от което тези организации не са доволни. "Приехме нова наредба за отглеждане на домашни животни, в която са заложени мерки срещу това, те да се изхвърлят на улицата. Приехме мерки и за овладяване на популацията на бездомните кучета. Бих подала оставка, ако това ще реши проблема", добави Бояджийска.

"След инцидента в "Малинова долина" направихме всичко възможно да уловим всички кучета. Проблемът е, че все още има хора, които осиновявайки кучета, след това ги изоставят на улицата и ги хранят със сурово месо, което прави животните агресивни. За този проблем и конкретно за инцидента в "Малинова долина" вина имат неправителствените организации" каза още Мария Бояджийска.

Временно изпълняващият дейността директор на "Екоравновесие" д-р Манол Нейков също обвини неправителствените организации за проблема с бездомните кучета. Той каза, че след като им се дава храна, кучетата се събират на глутници, намира се водач и стават агресивни. Нейков уточни, че кучетата-убийци от "Малинова долина" все още не са умъртвени.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2208 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Станолини

2012.05.26 | 23:04

6
Връзката е, че взимат едни безотчетни пари, които не се храчат за кучетата, а за "организацията" на неправителствените организации. Аз съм голям приятел на животните, но съм още по-голям приятел на децата си и ако някое псе в квартала ми се държи агресивно, ще предпочета да го умъртвя, отколкото после да лекувам детето си доживот.
teofilov

2012.05.26 | 23:04

5
И този плужек и той се изказа неподготвен - Неправителствените организации били виновни....ОВЦА !!!
без бездомни хайвани

2012.04.02 | 20:40

2
Да - виновни са и то много, много виновни. А това, че на някой не му стиска да се каже това, то е заради опасността да им секнат "приходите".
Гражданин

2012.05.26 | 23:03

4
В София не минава и ден бездомни кучета да не нападнат и жестоко нахапят някого, но досега това никому не правеше впечатление. Сега се вдига такава врява! Защо ли? Ако нахапания в "Малинова долина" задник не бе американски, щеше ли въобще да се вдигне такава врява? Българите - кучета ги яли!
vladimira

2012.05.26 | 23:00

3
А да оставите ку4етата да си живеят .....ми поставете се на тяхно място .....да сте кастрирани --да нямате семейство--да седите кат паднали от терасата в някой приют ...а помислете на вас приятно ли ще ви е ?! и да прекарате живота си в клетка :( аз ако бях на ваше място щях да ги оставя да живеят ...Все пак Божий души4ки са ... НА4И ГОЛЕМИ ПЕДАЛИ СТЕ !!!
assense

2012.04.02 | 18:48

1
Марийче, на какъв верен път си бе момиче и какво ти разбира главичката от отговорност в управлението. Я веднага да подаваш оставка и да си ходиш на село за да си учиш уроците си. За пояснение, нали Вие от общината правите програмите, подписвате договори и отпускате парите, след което следва да контролирате извършеното. За каква вина ми говориш за другите. Първо, че тя е във Вас и главно в теб като пряк ресорен възложител и второ, къде е Главна прокуратура, за да вземе веднага отношение и ако не посочи виновните, самата тя да си понесе отговорността, че не си върши работата и да се саморазпусне. С тази драма за професора, Вие осъзнавате ли какви поражения нанасяте на страната в чужбина от което зависи туризъмът ни, инвестициите за страната и за недоброжелателните очи с които ще ни гледат нас българите в чужбина. Вие сте за съд по бързата процедура , без обжалване, пълна до 9-то коляно конфискация на имуществото Ви и доживотно изселване в резервати за престъпници, както е във Великата страна на САЩ и заедно с циганите, които загрозяват обществото ни.

Добави коментар

Водещи новини