Забранените от закона антирадари се продават свободно в нета

Забранените по закон антирадари се продават свободно в интернет. Това показа проверка, излъчена в ефира на Нова телевизия. Те са устройства, които се използват за манипулиране на показанията за скорост и така спасяват нарушителите от глобите на КАТ. Трудно ли е да се открие, че в една кола има антирадар, а у нас няма нито един наказан за използването им.

 Глобата за водачите, които искат да останат „невидими” на пътя, е 50 лв. В други европейски държави санкциите са доста по-сериозни. Ако се движим по пътищата на съседна Гърция например и открият такова устройство в колата ни – джоба ни ще олекне с 2 000 евро.

След бърз преглед на офертите в интернет, още в първите минути човек попада на десетки обяви, в които се предлагат всякакви устройства, които заглушават сигнала от камерите на КАТ.

Търговците обещават, че с модерните антирадари ставаме „невидими” на пътя и ще избегнем глобите за превишена скорост. Според офертите устройствата ни предпазват от всички видове стационарни, преносими и най-нови лазерни камери на КАТ.

Ето какви са глобите за шофиране без винетка

Търговец детайлно обяснява, че в сервизите антирадарите се монтират така, че да не бъдат открити при проверка на пътя. На такива оферти в интернет попада и Борислав Иванов. Недоумява как устройствата са забранени на пътя, а се продават без контрол навсякъде.

„Мога да платя 1 300 лв. и от утре да карам като ненормален по всички пътища на България и никой да не ме санкционира. В града можеш да караш с 200 км/ч и изобщо да не могат нито да те засекат, нито да те снимат. Тези устройства те правят невидим на пътя и е много опасно”, коментира той.

В някои от офертите директно е обяснено как и къде се монтират антирадарите, за да останат скрити от пътните полицаи. „Пишеше, че отнема 4-5 часа професионален монтаж – маскира се, прави се добре и няма как да бъде познато. Праща обратни лъчи, които ги замъглява, заглушава и абсолютно нищо не се вижда на снимки, на номер и т.н.”, обяснява Иванов.

Коментари

 1. 2020.02.22 | 08:48

  Първо... Милиционери те на пътя са толкова прости, че няма как да разбере дали устройството е антирадар или радар детектор!... Аз също не съм срещал някъде да се предлагат антирадар...

  1. 2020.02.24 | 00:24

   Първо, пише се "милиционерите" умнико. Второ, на село в магазина за цървули няма как да срещнеш антирадар.

 2. 2020.02.22 | 15:13

  Някой май не знае, че има разлика между антирадар и радар детектор.

 3. 2020.02.22 | 08:37

  Пак глупост пишете. Замъглява ви главите. Това са пасивни анти радари. Никъде в нета не се продават активни анти радари. Царе сте на измишлютините.

 4. 2020.02.21 | 10:14

  Това са на ББ антирадарите ,така че закона е едно друго е да си ББ,обвзел и окупирал държавата за своя и на шайка бандити сметка

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет