Чиновнически „номерца” срещу народа

  • 20 февруари 2020 13:56

  • 5571
  • 0
Чиновнически „номерца” срещу народа
© булфото/архив/

Пълна каша с винетките и тол таксите настана, поради дългосрочното едногодишно мотаене на чиновници от държавната АПИ и общините по места, включително и Софийската. Хората с основание протестират, ошашавени от противоречивите действия на знайни и незнайни служители от тези ведомства, които на практика наистина им погаждат номерца и им усложняват живота, нищо че получават заплатите си от техните данъци и такси.

Всички видяхме вчера гневната реакция на премиера, изнервен от /без/ действието на чиновниците, предизвикали хорските протести по повод на бъркотията по пътищата. В отпор някакви вандали от шопско срязаха с флекс скъпа /за 100 000 лв./ контролна камера на тол системата край Бистрица. И тези сигурно не са разбрали, че при наличие на тол камера в града или на село не е нужно да имаш винетка, за да можеш да караш автомобила си там.

Шефът на АПИ не смята, че е виновен за проблема с винетките

В интерес на справедливостта, още в началото на предходната година министър-председателят апелира към общините навсякъде, които искат републиканските пътни участъци да се освободят от винетки, да се договорят с АПИ и да подадат заяления тези траектории да станат общински. Това означава управите по места да се грижат за стопанисването на тези отрязъци като заделят пари от своите бюджети.

Врявата се вдигна заради мотаенето на преговорите между Столична община и АПИ по повод на пътищата, които свързват Банкя, Горни Богров, Мировяне, Бистрица, Кокаляне и други близки села със София. Жители на Нови Искър пък се вдигнаха на протест заради това, че трябва да си плащат, за да ходят на работа, което наистина си е пълно безумие. То обаче не е само софийски патент, а застрашава всички подобни населени места в цялата държава, отстоящи на близки разстояния до големите градове.

Аврамова: Никой не е глобявал за шофиране без винетка около София

Сега цялата държава разбра, че на софиянци проблемите ще им бъдат решени. София е готова да стопанисва 115 км пътища. За всички населени места на територията на Столична община се осигурява път, по който се пътува до града без винетка, написа столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска на страницата си във Фейсбук. Става въпрос за 11 пътни участъка с обща дължина от 115 километра.

Над 1 млн. е-винетки за 74 млн. лв. са продадени от началото на годинатаА с хората в останалите региони какво ще става? Или тях кучета ги яли! Там също имат проблеми с крайградските пътища, които са част от републиканската мрежа.

Двойните стандарти объркват, настройват хората едни срещу други и не водят до нищо добро, най-вече не внушават никаква справедливост. Законът трябва да е валиден за всички, не само за живеещите в София и околовръст.

Затова чиновниците, които издържаме, няма да е зле да спрат да се мотаят и оправдават, а да запретнат ръкави и да решат за Белица, Челопеч, Рила, Павликени и Варна, които още м.г. подадоха своите молби до АПИ за решаването на този проблем. Ако местните управи на други места пък се бавят и не предприемат все още нищо по въпроса, техните избиратели са в правото си да им търсят сметка.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
5571 0

Водещи новини