Фандъкова разкри кой ще плаща тол таксата за крайградските автобуси

  • 20 февруари 2020 12:18

  • 1086
  • 6
Фандъкова разкри кой ще плаща тол таксата за крайградските автобуси
© Булфото (архив)

Правят се разчетите по отношения на автотранспорта. Ако е възможно автобусите да се освободят от тол такса, бих подкрепила такова решение. Ако не, то тогава Столичният автотранспорт ще направи разчетите и ще плаща таксите. Това заяви пред журналисти в Столичния общински съвет кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска

Столичният кмет отбеляза, че автобусите могат да бъдат извадени от обхвата на тол системата само чрез законова промяна.

Вижте размерът на тол таксата, която ще се заплаща

"Изчисленията, които са направени за поддържането на Северната скоростна тангента, за да може да предложим и подпишем това споразумение с АПИ, са за около 500 000 лева на година", допълни Фандъкова. 

'В хода на преговорите с АПИ се направиха предварителни разчети по отношение на поддръжката. Искам да припомня, че Столична община поддържа Южната дъга и някои други пътища от републиканската мрежа и досега, за което ние получаваме съответно заплащане около 400 000 лева на година“, коментира тя.

Фандъкова посочи, че СО е дала на АПИ заявлението и документите, с които ще поеме ангажимент да поеме разходите по поддръжка на Северната скоростна тангента.

Председателят на АПИ се разбра с кметовете на Бистрица и Панчарево

"Трябва да има решение на Министерски съвет по отношение на пътищата. Ще внеса и решение в СОС - имаме пълен консенсус по темата“, обясни кметът на София, предаде "Фокус'. 

Средствата за поддръжка ще дойдат от бюджета за транспорт на Столична община, но Фандъкова разясни, че това няма да стане за сметка на отпуснатите 20 милиона лева за малките улици и тротоари. 

"В рамките на бюджета за транспорт и поддържане на транспортната инфраструктура има средства и за текущи поддръжки. Това ще стане на база на решение на СОС, но в рамките на бюджета, който е предвиден за поддръжка. Програмата за текущите ремонти се изготвя на база на предложенията на районните кметове – такава конкретна все още няма. Тези средства ще бъдат част от тази поддръжка. Все пак пътищата се намират в районите на София", посочи Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Кметът на София заяви, че има уверение от АПИ, че за момента глоби на живущите в Столична община няма да бъдат налагани.

Шефът на АПИ не смята, че е виновен за проблема с винетките

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1086 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
е

2020.02.20 | 21:21

6

Най добрия, кмет, който сме имали и развенча, Мая Галева, която уж била с голям рейтинг. Браво Данче.

Българин

2020.02.20 | 12:48

2

ТАЗИ КУХА УЧИТЕЛЬНИЦА И СТРАХЛИВИЯТ И НАЧАЛНИК ВИНЕТУ СЪЗДАВАТ ПРЕЦЕДЕНТ, КОЙТО ЩЕ ДАДЕ ПРЕДПОСТАВКА ВЪВ ВСИЧКИ ОКРЪЗИ ДА ПРОТЕСТИРАТ ЗА ВИНЕТКИТЕ ДО ОКОЛНИТЕ СЕЛА! ПРЕМИЕРЪТ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ХЕМЕЛЕОН И Е ТАМ, ЗАЩОТО БЪЛГАРИТЕ НЕНАВИЖДАТ КОМУНИСТИТЕ!

ТРОЛ

2020.02.20 | 21:20

5

ТРОЛ

Кировъ

2020.02.20 | 13:41

3

Тази неприятна крадла ще ни кара да плащаме винетките и на рейсовете.

в

2020.02.20 | 21:19

4

ТРОЛ

Софиянец

2020.02.20 | 12:44

1

КАТЕГОРИЧНО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ, ЗА ДА ПЪТУВАТ В МЕЖДУСЕЛСКИТЕ АВТОБУСИ НЯКОИ НА НИСКИ ЦЕНИ! АЗ СИ ПЛАЩАМ ВИНЕТКА И ПОЛЗВАМ АВТОМОБИЛ, АКО ПОЛЗВАМ АВТОБУС ИЛИ ЖЕЛЕЗНИЦА СИ ПЛАЩАМ!

Добави коментар

Водещи новини