КЗК отхвърли жалба за конкурса за Национална детска болница

  • 18 февруари 2020 15:38

  • 444
  • 0
КЗК отхвърли жалба за конкурса за Национална детска болница
© Pixabay

Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата срещу консорциум "Детско здраве", определен от здравния министър за победител в конкурса за строеж на Национална детска болница. Тя беше подадена от втория в класирането.

Изборът на Здравното ведомство за изпълнител на инженеринговата поръчка за национална многопрофилна детска болница в София беше обжалван пред Комисията за защита на конкуренцията от класирания на второ място участник - консорциум "Детска болница-София". Те оспорват издаденото от възложителя решение като незаконосъобразно, неправилно и необосновано и молят КЗК да отмени обжалвания акт. 

Комисията за защита на конкуренцията реши, че допуска предварително изпълнение на решението на министъра на здравеопазването за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет изграждане на Детска болница, като това се налага за предоставяне на адекватна, своевременна и висококвалифицирана здравна помощ на малолетни и непълнолетни пациенти и да се предоставят комплексни медицински услуги за деца.

Три болници поемат работата на интензивното отделение в столичната педиатрия

На 17 ноември бе публикувано решението на здравния министър за избор на изпълнител на оспорваната обществена поръчка и на първо място беше класиран консорциум "Детско здраве", състоящ се от свързани компании с водещ партньор "Главболгарстрой". Оферираната  от него цена е в размер на над 77 млн. лева.

Определението подлежи на обжалване пред тричленен състав на Върховния административен съд в 3-дневен срок от съобщаването му на страните.

Последвайте канала на

Novini.bg
444 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини