Ясно е на колко въпроси ще отговаряме при националното преброяване догодина

  • 16 февруари 2020 12:32

  • 2319
  • 4
Ясно е на колко въпроси ще отговаряме при националното преброяване догодина
© Pixabay

Това ще бъде 18-ото преброяване. То ще се проведе догодина и е изключително сериозно, отговорно и трудно за провеждане. По тази причина ние правим предварително една подготовка, едно пробно преброяване, което на практика симулира истинското преброяване, което ще бъде януари месец 2021 година. Това сподели в ефира на БНТ Сергей Цветарски, председател на Националния статистически институт.

Предварителното преброяване, което ще бъде направено през март симулира официалното догодина и ще бъдат анкетирани хората само в няколко населени места в страната. Целта е да се обхване цялата палитра на населението. Пробно преброяване ще има в Студентски град в София, Разград и Велинград, както и в някои села около тях. Повечето въпроси са синхронизирани с Европейския съюз.От националната статистика се надяват, че по-голямата част от хората ще направят преброяването сами - онлайн, но ще има и преброители на място.

Преброяването на населението и жилищния фонд ще се извършва от 22 януари до 15 февруари 2021 г.

Сергей Цветарски призова да се участва в преброяването, защото е интересно, защото хората са важни и от тях зависи как ще се управлява държавата.

За населението са предвидени 30 въпроса. Има отделно въпроси за сграда и за жилище. Има и две извадкови изследвания, в които попадат домакинства на случаен принцип.

Въпросите са задължителни, отговорите са пожелателни. Предвидени са варианти за всеки, който не желае да отговори на даден въпрос.

Последвайте канала на

Novini.bg
2319 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
на престъпници

2020.02.16 | 16:44

4

като, ТИКВАТА и СВИНЯТА не ОТГОВАРЯМ. САМО КОГАТО, ВЛЯЗАТ ДО ЖИВОТ ВЪВ ЗАТВОРА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ ТОГАВА.

ASDFDsa

2020.02.16 | 14:11

3

На нищо няма да отговарям. Майната им мошеническа всичко дето се прави от институциите в тая държава е за прецакване, а в най-добрия случай абсолютно безполезно за народа!

Olga

2020.02.16 | 13:17

2

Хубави и прекрасни момичета, най-хубавото има—> getbadgirl. com

ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪК

2020.02.16 | 12:52

1

ВЪПРОСИТЕ СА МНОГО ....ЗАЩО ВЕЛИНГРАД,РАЗГРАД И СТУДЕНТСКИ ГРАД В СОФИЯ ЩЕ БЪДЕ САМО ПРЕБРОЯВАНЕТО------ИНТЕРЕСНО???? АЗ ИМАМ ОТГОВОРИ,НО ЗАДАЙТЕ СИ ВИЕ ВЪПРОСИТЕ

Добави коментар

Водещи новини