И Радомир е пред водна криза! Кметът: Положението е трагично

  • 13 февруари 2020 10:22

  • 713
  • 3
И Радомир е пред водна криза! Кметът: Положението е трагично
© getty images

И Радомир пред водна криза. Градът не се захранва с вода от язовир, а от подпочвени източници. Районът има проблеми с водата още от началото на пролетта, когато започват и първите сигнали за наближаващия проблем.

Сега вече в част от града има официален режим и някои от високите квартали редовно остават на сухо.

"Радомир се водоснабдява от две станции. Разчитаме само на тях, които все по-често изключват заради ниско ниво на водата. Ние спазваме инструкциите за ограничаване на водоползването. Въведен е режим, който да ограничи загубите от довеждащия водопровод. В ниската и високата зона на града режимът вече действа. Измерените загуби са 40%", каза кметът на община Радомир Пламен Алексиев в ефира на Нова телевизия.

В предаварийна ситуация е един от основните водоизточници на питейна вода за Радомир

Той добави, че в центъра има вода, но има и липса на налягане, като така нуждите на гражданите не могат да бъдат задоволени.

„Имаме вода, но много слаба. Не можем да ползваме бойлер и пералня. Топлим си вода за да се къпем. Нощно време водата също не тече нормално. Положението е трагично”, споделят потърпевши.

Последвайте канала на

Novini.bg
713 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.02.13 | 10:50

1

Жителите кадеса не следят ли малко та малко водата през кадее.Нямали един одговорник да алармира.Банални сте всички вече,пак гн Борисов ще вие виновен.

жфхпр

2020.02.13 | 11:43

3

кой ръководи държавата аааааааааааааааааааааааааааааааааа

2020.02.13 | 11:23

2

Къде беше до сега бе кмете, че си допуснал над 70% загуби по водопроводите в града? Къде дават така? 70% изтичат в земята и някой друг да ти бърше насрания г . з! Още толкова вода да ти осигурят и тя ще изтече, мухльо.

Добави коментар

Водещи новини