Масирани проверки на бакшиши в столицата

  • 31 март 2012 15:21

  • 1165
  • 0
Масирани проверки на бакшиши в столицата
©

Будна нощ прекараха столични пътни полицаи и представители на ДАИ, които участваха в специализирана седемчасова акция.

От 22.30 до 5.30 часа служителите на реда проверяваха шофьори за употреба на алкохол, упойващи вещества, както и такива, извършващи нелегална таксиметрова дейност.

Проверките са извършвани както в центъра, така и в периферията на столицата, информират от МВР. Спрени са били 540 автомобила, от които 340 таксита. За нередовни документи са санкционирани 43 шофьори, от които 41 на таксита. Пътните полицаи са съставили 53 акта на шофьори за различни нарушения, от които 51 са на таксиметрови водачи. Глобените с фишове са 12.

Масираните проверки на таксита започнаха, след като преди седмица таксиметров шофьор уби на пешеходна пътека две възрастни жени в София.

В рамките на акцията около 250 водачи са били проверени за употреба на алкохол. От тях само при един дрегерът е отчел положителна проба. Заради съмнения в неадекватно поведение за дрога е тестван друг водач, чийто тест се оказал отрицателен.

Служителите на реда успели да предотвратят и провеждането на два незаконни гонки в района на ТЕЦ-София и голяма търговска верига за строителни материали в покрайнините на столицата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1165 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини