Все още е неизвестен замърсителят на река Чая

  • 10 февруари 2020 13:48

  • 390
  • 0
Все още е неизвестен замърсителят на река Чая
© gettyimages

Все още не е ясно кой е нарушителят, който изхвърли огромни чували с отпадъци с надпис „Произведено в Испания“ край река Чая, съобщават от областната управа в Пловдив. Оттам допълват, че ще подадат сигнал до прокуратурата и полицията, за да започнат разследване кой носи вина за замърсяването.

Разпоредено е на Напоителни системи – Пловдив да преместят дигата покрай реката, върху която са част от боклуците. Това обаче ще стане, след като приключи разследването.

Проверяват нерегламентирано сметище на брега на река Чая край село Катуница

На около 500 м от река Чая е открито и второ сметище с площ от 40 дка, което е върху частни терени, съобщава БТВ. Според експертите то действало като незаконно депо от години, като дори се искало такса за депониране на отпадъците. Става ясно, че цените били в пъти по-ниски от законните сметища в областта.

Експертите от Областна администрация – Пловдив твърдят, че има незаконен добив на инертни материали, като огромните дупки впоследствие се затрупвани с отпадъци. По думите им държавата е ощетена с милиони.

Между двете депа има връзка, твърдят от областната администрация. Водата в река Чая не е замърсена, показват пробите на експертите от Басейнова дирекция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини