Въздухът в София отново е опасен, но недостатъчно за "зелен билет"

  • 10 февруари 2020 06:49

  • 761
  • 3
Въздухът в София отново е опасен, но недостатъчно за "зелен билет"
© Pixabay

Очаква се опасно мръсен въздух в София днес според официалните данни на общината. Превишение на референтните граници за съдържание на фини прахови частици във въздуха са отчетени от всички станции, освен тази в планинската местност Копитото и неработещата такава в квартал ''Надежда''. 

Замърсяването не е достатъчно за въвеждане на зелен билет в днешния ден, но в сила ще са други мерки, като проверки по строежите и на други промишлени и битови източници на замърсяване. 

Според гражданските датчици на системата "ЕърСофия Инфо" на места в "Надежда" нормите са превишени 9 пъти, а също толкова мръсен е въздухът в ''Красна поляна'', ''Сухата река'', ''Орландовци'' и на други места в столицата, информира БНР.

Софиянци отново дишат мръсен въздух

Според данните на Европейския индекс за качеството на въздуха, освен в София, опасни превишавания на фините прахови частици има още в Пловдив, Велико Търново, Русе и Перник. 

Още информация за замърсеността на въздуха у нас можете да намерите ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
761 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.02.10 | 11:36

3

Станахме много капризни,едно време цяла София и не само се греехме нс въглища и дърва пък не се оплаквахме,мангалите и не само те изсякоха горите,а сега ревете

Меркел

2020.02.10 | 09:05

2

Герб знаят че отиват в опозиция и ,замърсяват да немогат следващите да се оправят цял мандат

1585

2020.02.10 | 07:46

1

Уааааа айде да ревем уаааа, напрвихме Софето 3 милиона и продължаваме да блъскаме всичко там, и ревем за лош въздух уааааа , ние искаме само да лапаме парички и всичко да е рай уаааа. План 2030 - България 6млн София 5млн

Добави коментар

Водещи новини