Община Баните дава 1500 лв. премия за новородено дете

  • 03 февруари 2020 14:30

  • 977
  • 0
Община Баните дава 1500 лв. премия за новородено дете
© pixabay

Община Баните ще изплаща премия от 1500 лв. за родителите на всяко новородено бебе, информират от Общинската администрация. Средствата за подпомагане на младите семейства, които остават в родопската община, са предвидени в бюджета за 2020 г. Премиите за новородени бебета са част от мерките, които Общината въвежда за разрешаване на тежките демографски проблеми, коментира кметът Милен Белчев, цитиран от БТА.

Детските градини в община Баните са безплатни за родителите, уточняват от местната управа.

Борят демографската криза в Кюстендилско с нови фондове

Общината е изправена пред тежък демографски срив, населението е намаляло с една трета през последните 10 г., уточнява кметът. За да се преодолее недостигът на кадри като медицински сестри, рехабилитатори, строителни инженери, общината възнамерява да приеме решение, с което да се плащат семестриалните такси на студенти от Баните в определени специалности.

Плановете на общинарите включват и допълнителни стимули за привличане на инвеститори. Обсъжда се вариант да се гласува промяна в общински наредби, така че да се регламентира безвъзмездно предоставяне за ползване без наем на общински имоти на инвеститори, които откриват работни места. Става дума за необитаеми от години сгради като закрити училища, чиято издръжка е в тежест на общината.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
977 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини