Китайското посолство с призив да не се изпада в паника заради коронавируса

  • 02 февруари 2020 12:40

  • 1798
  • 0
Китайското посолство с призив да не се изпада в паника заради коронавируса
© Pixabay

Китайското посолство в София излезе със специално съобщение във връзка с коронавируса. Оттам уверяват, че Китай е взел мерки за предотвратяване и контрол на епидемията в чуждестранните дипломатически мисии на негова територия.

Посолството призовава да не се създава паника.

"Епидемията е предотвратима, контролируема и лечима. Превантивните и контролни мерки на китайското правителство са много мощни", се казва в съобщението.

Китайското правителство  ще положи всички усилия за осигуряване здравето на чуждестранните граждани в Китай и ще отговори на разумните опасения и загриженост на всички страни, уверява дипломатическото представителство в София, предаде БНР.

Прибираме наши студенти от Ухан

България следи ситуацията в Китай и впрегна всички усилия, за да не допуска вируса да влезе на наша територия. След съвещание при премиера в събота стана ясно, че държавата ще изпрати самолет "Спартан", който да прибера двама студенти от Китай, които ще кацнат първо във Франция. Нашенците идват от Ухан, откъдето тръгна и заразата. Те ще бъдат поставени под карантина у нас в рамките на 14 дни. След това ще бъдат проследявано тяхното общо състояние. Няма данни да имат симптоми на коронавируса до момента.

Иначе премиерът Борисов изпрати писмо до китайския си премиер, в което заявява, че българите са солидарни към случващото се в азиатската страна. Той пожелава успех в борбата с коварното заболяване.

Последвайте канала на

Novini.bg
1798 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини