Явор Дачков: Добре е, че този човек (Божков), изиграл ужасно деструктивна роля в развитието на България, е приключен като фактор в българския живот

  • 31 януари 2020 21:03

  • 77097
  • 31
Явор Дачков: Добре е, че този човек (Божков), изиграл ужасно деструктивна роля в развитието на България, е приключен като фактор в българския живот
© Булфото

Бизнесменът и собственик на Efbet Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в публикува на фейсбук страницата си позицията на журналиста Явор Дачков за колекцията от предмети на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от.

Колекцията на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от е крадена, написа Явор Дачков.

Вижте какво написа Явор Дачков:

Колекцията на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от е крадена. С активното съучастие на държавата, която от българска некадърност, липса на активни и загрижени за работата си администратори и хора с култура като цяло, въобще не обръщаше внимание на културно-историческото наследство в продължение на години.

Алчността на Божков и липсата на интерес от държавата бе оправданието, че е по-добре те да отидат в частни, но организирани ръце. Един полицай от НСБОП направо отиде на работа при него преди много години. Законна не е, защото е крадена. Законът не е бележка от доктора, че си болен когато не си.

Освен това преди десет години Весела Лечева даде интервю за "Галерия" в което каза, че Божков е поръчал да убият Манол Велев, а темите за изнасилванията са публична и грозна тайна в София. Знаят се отдавна. Това, че държавата си връща колекцията от безценни културни предмети както може е по-добре, отколкото нищо да не прави, защото е незаконно. В България никога нищо не може да се случи по правила, защото българите живеем като цигани и се разправяме като цигани. В този хаос от ментарджийства, престъпления и страсти се оправяме както можем.
Ако е законно няма да е справедливо. Ако е справедливо, няма да е законно.

Това е омагьосан кръг и мисля, че все е по-добре да има движение и промяна, отколкото да се тюхкаме над невъзможността да докараме едно нещо по правилата и до край. В случая действията на прокуратурата срещу Божков трябва да бъдат подкрепени. А простотиите срещу президента Радев санкционирани.

Няма черно и бяло в тази обрулена от глупост страна. Никъде няма, но тук здравия разум, критичнота мислене и нюансираните оценки съвсем отсъстват. Само плакати и заготовки на ума, които си разменят сини срещу червени. Не мръднахме от този дискурс. Добре е, че този човек, изиграл ужасно деструктивна роля в развитието на България е приключен като фактор в българския живот.


Припомняме, вчера от прокуратурата, МВР и АДФИ изнесоха подробности за операцията срещу Васил Божков. Стана ясно, че в хода на акцията са извършени процесуално – следствени действия в Държавната комисия по хазарта, в служебни помещения на длъжностни лица, както и в обитавани от тях жилища и леки автомобили. Повдигнати са обвинения на петима души – четирима, от които са извън територията на страната. Петият обвиняем е длъжностно лице от комисията. Сред обвинените е и ръководителят на организираната престъпна група - Васил Божков. Групата е действала от 2014 година на територията на страната и е създадена с користна цел – принуда, изнудване, длъжностни престъпления и пране на пари. Самият Божков е обявен за общодържавно и международно издирване. 

"Ще направим всичко възможно, за да си приберем г-н Божков и ще направим така, че да не се страхува. Ако трябва ще му осигурим и психологическа помощ", заяви главният прокурор Иван Гешев.

Темата в парламента коментира и финасовият министър Владислав Горанов. Той заяви, че в момента текат разследвания и данъчни ревизии на хазартните дружества на Божков. "Държавната финансова инспекция установи грешки в прилагането на закона от страна на Комисията по хазарта, довели стотици милиони невнесени такси от организиране на хазартни игри", обяви Горанов.

Божков давал всеки ден подкуп от 10 хил. лв. на лице от Комисията по хазарта

На 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на фирми на Васил Божков, свързани със залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда. 

През 2014 г. "Националната лотария" не плати нито един лев данък, в резултат на "забравен текст" в закона, според който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 г. бе въведен данък 15% от оборота на дружествата с лиценз за извършване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 г. до момента, "Националната лотария" не плаща дължимия по закон данък - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз.

Според изнесените обвинения от страна на Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в, ДКХ години наред е работела под пълното въздействие на Васил Божков, акционер в "Национална Лотария" както и в Еврофутбол, Евробет, и др. Многократно са възпрепятствани множество оператори от издаване на хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна практика трябва да бъде един път завинаги прекратена и държавата е необходимо да се намеси решително.

Последвайте канала на

Novini.bg
77097 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар
stoian simeonov

2020.02.03 | 22:48

31

bo6kov ne e sveta voda nenapia nokade bqha prokororite idrugi
,


.u.u

2020.02.03 | 07:23

30

Относно антиките по добре в частен музей и в България от колкото подмяна и черен пазар в чужбина

Hohohoo

2020.02.02 | 22:17

29

Spekul e lainoto toq pederungel, i oshte mnogo drugo trqbwa da go spekut , mamicata im neshtastna

Нага

2020.02.02 | 21:04

28

Ебън!

Абе

2020.02.02 | 15:48

27

Ще видим колко е приключил...като вземе, че спечели в съда ,и се върне ще ви изколи като пилци

2

2020.02.02 | 11:39

26

Ако не са съпричастни със случаите Божков, заслужават да бъдат наградени достойно и да получат всенародно признание,че са успели да спрат самозабравилия се бизнесмен В.Б.

2

2020.02.02 | 10:38

25

Няма да е лошо да бъдат разследвани и двамата братя Найденови. Дълги години са били заедно с Васил Божков,а чак сега изнасят факти и подробности.Защо си са траяли и затваряли очите ? Възникват много въпросителни ...

Цветан Цветанов

2020.02.01 | 09:10

18

Да, ДОБРЕ е," Другарю" Дачков, но КОЙ го СЪЗДАДЕ, КОЙ му ПОЗВОЛИ на Г-н Божков да стигне до ТУК? КОЙ, КОИ?! Българиоооооооо!!! НАРОДЕ????

До тъпанарите отдолу

2020.02.01 | 21:04

24

Научете фактите за онова, което ви интересува, после помислете върху тях и чак тогава пишете !

Ще му гушнат имането

2020.02.01 | 09:23

20

Мисля, че и Бай Хой е в играта.
Понамиписва ми на нещо подобно на КТБ-пушилката.

Как КОЙ бре, Цвъки !?

2020.02.01 | 09:20

19

Тримата Шишковци!

240 СДС-@й дука ни докараха до тука

2020.02.01 | 09:27

21

Ако държавата не бе СИК-аджийска, сега всички прок0роре,с.али и мърляли преписките със сигнали за безчинствата и престъпленията на Бежков трябва да търкат наровете с него, дори в една килия.

До простия мангал !

2020.02.01 | 21:01

23

Устата, са ти пълни с л'йна !

Крис51

2020.02.01 | 15:33

22

На мен акцията на Гешев в последните дни ми се вижда отговор на думите на Б. Б. преди известно време: "Ще видите президентът колко лицемерен е!", които чух по телевизията.

Добави коментар

Водещи новини