Президентът удостои с орден ''Стара планина'' музиканта Кирил Маричков

  • 31 януари 2020 17:17

  • 1222
  • 7
Президентът удостои с орден ''Стара планина'' музиканта Кирил Маричков
© Булфото (архив)

Президентът Румен Радев удостои с държавни отличия дейци на културата, науката и медицината. На церемония в Гербовата зала на ''Дондуков'' 2 с орден ''Стара планина'' първа степен беше удостоен музикантът Кирил Маричков за изключително големите му заслуги в областта на културата и изкуството.

С орден ''Св. св. Кирил и Методий'' огърлие бяха удостоени проф. д-р Венко Александров,  художникът Симеон Спиридонов и проф. Христо Баларев. Проф. Венко Александров е награден за особено значимите си заслуги за развитието на медицинската наука и образованието, художникът Симеон Спиридонов – за особено значимите си заслуги в областта на културата и изкуството, а проф. Христо Баларев получи награда за особено значими заслуги в областта на общата и неорганична химия.

,,Висшите държавни отличия са израз на признателност на цялото ни общество за вашата всеотдайна работа, с която нареждате България редом до нации, развити в областта на науката, културата и медицината. Широката палитра от дейности, в която влагате вашата енергия, е още един знак за жизнеността на нашата нация'', заяви в словото си президентът Румен Радев.

Румен Радев ще удостои с държавни отличия дейци на културата и науката

Държавният глава отбеляза, че в своята хилядолетна история България е възкръсвала и просперирала благодарение на силата на българския дух, съзидаван и предаван през поколенията от българския творец в стих, в песен и в картина.

,,Днешното поколение български творци са стъпили здраво на силната българска традиция и с изключителната си дейност продължават да бъдат спойващия елемент на българската нация и стожер на нейните морални ценности'', подчерта Румен Радев.

Кирил Маричков благодари от името на наградените за оказаните голяма чест и признание. Щастлив съм, че усилията, работата и желанията за откритие се поощряват и награждават, отбеляза творецът. Желанието да предам на публиката музиката, която е в мен, ме е водело през всички тези години, както и това да направиш живота на хората по-щастлив, по-усмихнат и по-добър, каза Маричков и допълни, че това важи в еднаква степен за полето на изкуството, науката, медицината.

Последвайте канала на

Novini.bg
1222 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2020.02.01 | 08:00

7

На преЦедента да раздава ордени и медали на килограм му е хоби

Анатема ,Кире! До девето!

2020.01.31 | 20:49

5

Не е чак толкава добър мОзикант, но пък има заслуги - баламосваше Стадото, като му пееше "Кой не скача е червен", дакато ортаците му (СДС-айдуците) кормеха, щавеха, грабеха и продаваха народ, държава и Родина.

gost

2020.01.31 | 21:17

6

И никой ли не помни катастрофата при която умряха хора и всичко се покри? Извинете, но все пак това е най-високото отличие на България!

ПРАВДА

2020.01.31 | 18:58

4

Маречков е предател. Трябваше да откаже!

Това пък защо

2020.01.31 | 18:54

3

То тогава Лили Иванова и Емил Димитров трябва да се удостоят с герои на Репуликата
Може ли такава простотия от президента. Тоя орден го имаме за значка.

Петела

2020.01.31 | 18:26

2

Маричков не се ли правеше на антикомунист?

2020.01.31 | 18:22

1

МАРИЧКОВ Е ДЪРТ КОМУНИСТ

Добави коментар

Водещи новини