След тежка катастрофа с жертви община Русе ограничава скоростта на движение в участък от пътя

  • 30 януари 2020 16:13

  • 753
  • 1
След тежка катастрофа с жертви община Русе ограничава скоростта на движение в участък от пътя
© Булфото (архив)

Общинската комисия по организация и безопасност на движението е решила днес да се ограничи скоростта в общинския участък от пътя между Русе и Мартен - от 80 на 50 км в час. Това заяви днес директорът на общинската дирекция "Екология и транспорт" в крайдунавския град Георги Игнатов, предава БТА.

Решението е взето след пътния инцидент преди два дни, при който загинаха двама души, а други трима бяха тежко ранени.

Отделно, на две места по пътя между Русе и Мартен има просеки, които шофьорите на камиони използват да направят забранен обратен завой. Така създават предпоставка за произшествие. Това и една от предполагаемите причини за тежкия инцидент между лек автомобил и камион. Отговорността за този пътен участък е поделена - на общината и на Областното пътно управление. След като шофьорите не спазват пътните знаци, са предприети действия просеките да бъдат стеснени, за да не могат тежкотоварните автомобили да минават оттам.

Двама души са загинали, а трима са тежко пострадали при катастрофата край Русе

По повод на опашките от камиони, които изчакват да преминат ГКПП "Дунав мост", на пътя от Мартен към Русе, Игнатов обясни, че се оглеждат терени покрай международния булевард "България" за изграждането на общински буферен паркинг. Идеята е там да бъдат отклонявани тежкотоварните превозните средства.

Поискана е и информация за броя на паркоместата, с които разполагат наличните към момента тир-паркинги. Игнатов обясни, че идеята е да се изгради единна информационна система. Така камионите, които искат да преминат "Дунав мост", да не изчакват на опашка на пътя, а на паркингите.

Мерките ще бъдат обсъдени и с представители на всички заинтересовани институции на среща, свикана от областния управител на Русе през идната седмица

Последвайте канала на

Novini.bg
753 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тодо

2020.01.31 | 08:08

1

не помня вече колко пъти ви казвам,за превишена скорост-само затвор,нищо друго.за 1 месец всичко по пътищата ще се оправи....

Добави коментар

Водещи новини