Инвестиции са нужни в пътищата ни - те отнемат повече човешки животи и от най-страшната болест

  • 31 януари 2020 12:33

  • 862
  • 3
© Novini.bg

Вчера Европейският съюз се раздели с Великобритания.

Доста разплакани лица и човешки очи, показващи облекчение, можеше да се видят в сградата на парламента в Брюксел.

 

ЕП даде категорично “да” за излизането на Великобритания от ЕС

 

Всичко това се случи след 40 месеца преговори, три удължавания на преговорния период по член 50 от (Договора за Европейския съюз) ДЕС и два проекта на споразумения, одобрени от лидерите на ЕС-27 и премиера на Обединеното кралство, одобрението на договора, определящо условията за изтеглянето на Обединеното кралство от ЕС.

Оттеглянето ще влезе в сила от 1 февруари 2020 г. Тогава Обединеното Кралство ще прекрати 47-годишното си членство в ЕС, въпреки че правото на ЕС ще остане приложим за Обединеното кралство по време на 11-месечен преходен период, приключващ на 31 декември 2020 г.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков заяви пред NOVINI.BG, че наистина вчерашният ден е бил исторически.

Той поясни, че сега Европа не е по-силна. „Със сигурност ще има период на шок за всички“, обясни Новаков.

Евродепутатът сподели, че сега е важно да се уточни и какви вноски в бюджета на ЕС ще дават страните. Той поясни, че сега се очаква Великобритания да връща пари на ЕС. По думите му, Брекзит няма да засегне финансово толкова много България и напомни, че дори има предложения да се увеличи финансирането за страната ни. Той обясни, че наред с новите и модерни сфери, трябва обаче да не се пропускат и обичайните , в които се инвестира. „Например пътищата. Пътищата отнемат повече човешки животи, от която и да е болест. Затова инвестицията в качествени пътища е изключително важна“, каза Новаков.

В кои сфери може да се увеличи еврофинансирането за страната ни, какво се случва с проекта край Кресна, кога ще има яснота за неговото бъдеще може да видите и ТУК в интервюто на Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.

Последвайте канала на

Novini.bg
862 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.01.31 | 14:00

3

Откриха топлата вода

2020.01.31 | 12:49

2

А ЗАЩО НЕ ГИ СТРОИТЕ КАТО ХОРАТА ПЪТИЩАТА?

y

2020.01.31 | 12:43

1

Нали вашата партия само това строи!

Добави коментар

Водещи новини