България и Саудитска Арабия ще задълбочат двустранното сътрудничеството в областта на високите технологии, образованието и иновациите

  • 29 януари 2020 19:56

  • 587
  • 4
България и Саудитска Арабия ще задълбочат двустранното сътрудничеството в областта на високите технологии, образованието и иновациите
©

Перспективите за задълбочаване на сътрудничеството в областта на високите технологии, образованието и иновациите бяха във фокуса на среща на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на „Дондуков“ 2 с външния министър на Кралство Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд.

Двете държави подготвят споразумение за всеобхватно сътрудничество за развитие на отношенията в областта на икономиката, инфраструктурата, селското стопанство, туризма, високите технологии и иновациите. Президентът Радев открои потенциала на страната ни да привлича инвестиции в енергетиката и бързо развиващите се у нас сектори като информационни технологии, програмиране, индустрията на финансовите технологии и отбраната.

По думите на президента подходът на Саудитска Арабия за насърчаване на качественото образование, в което се влага почти 10 % от БВП на страната, е изключително ползотворен и може да бъде пример как една държава инвестира в своето бъдеще. Според Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на с качественото медицинско образование, което предлага, и най-добро съотношение между цена и качество, България може да привлича повече студенти от Саудитска Арабия в тази сфера.

По време на срещата бяха обсъдени и въпроси, свързани със стабилността в региона на Близкия Изток, борбата с тероризма и активния двустранен политически диалог в различни сфери.

Последвайте канала на

Novini.bg
587 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
kik

2020.01.30 | 00:43

4

Ama toq fatmak mradna li si zadnite 4asti da svar6i nqkakva rabota nai-nakraq. 4udo nevijdano.

2020.01.29 | 23:48

3

А така поткрепяйте Саудитска арабия и купувайте самолети от Америка, в същото време не купувайте газ от братята велики славни Русия пък после ще ви видя

2020.01.29 | 21:30

2

ЧЕСТНО, КАК МОЖЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ИДИОТИ НЕ ЗНАМ. ОБРАЗОВАНИЕТО НИ КУЦА ОПРЕДЕЛЕНО.

ужас

2020.01.29 | 20:23

1

И колко са високи тези технологии в България и СА? ВСА по скоро са дълбоко в пясъците където е нефта. А у нас са н кота нула. Не съм чул дали в последните 25 г България има регистрирано откритие.

Добави коментар

Водещи новини