Efbet с поредна благотворителна кауза в подкрепа на българския спорт

  • 29 декември 2019 11:52

  • 239
  • 0
Efbet с поредна благотворителна кауза в подкрепа на българския спорт
© Булфото (архив)

Ефбет отново се нарежда на челна позиция в подкрепа на българския спорт и показва, че благотворителната кауза не е само бизнес, а призвание.

Именно и днес се навършва месец, откакто най-големия роден букмейкър у нас- efbet, помогна за организирането на поредното благотворително събитие. А именно за Коледния турнир по футбол, който се проведе в община Петрич, в края на декември.

Коледният турнир по футбол: Традиция в Петрич

За Община Петрич Коледният турнир по футбол вече се е превърнал в традиция. В края на декември 2019 г. се проведе неговото пето издание. През изминалата година в надпреварата за любителски футбол се включиха 16 тима, а финалът се проведе на 28 декември в зала „Арена Петрич“ между отбори с имена „Комиците“ и „Ред Бул“. Зрелищният двубой завърши с равенство 1:1 в редовното време и 5:3 след дузпите в полза на „Комиците“. За третото място се бориха „Авангард“ срещу „Милан (Петрич)“, като бронза спечели „Авангард“ с резултат 5:1. Наградите бяха връчени от кмета на града Димитър Бръчков.

За реализацията на традиционния Коледен турнир по футбол, домакините от Петрич разчитат основно на спонсори. Причината е, че за наградния фонд за подобно начинание, е нужна сериозна инвестиция. Затова няма и грам съмнение, че най-голямата българска платформа за онлайн залагания еfbet, отново се изстрелва на челна позиция сред компаниите, подкрепили футболното зрелище.
Марката е собственост на братята Боян и Цветомир Найденови, утвърдила се като последователна политика в подкрепа на българския спорт.

Големите амбиции на братя Найденови като бивши спортисти

Братята Боян  и Цветомир Найденови, известни още като Цеките, са най-големите частни спонсори на българския спорт.  Двамата са убедени, че качествен продукт може да се постигне само с добри инвестиции.

Всяка година Цеките отделят по 25 милиона лева от печалбата на онлайн платформата си Ефбет за различни типове дарения и финансиране на отбори, турнири и федерации. В следствие на такъв договор от юли 2019 г. , първата ни футболна лига носи името „efbet Лига“. Българският футболен съюз (БФС) разпределя средствата между всички клубове и участници в надпреварата. Отделно от партньорството с Българския футболен съюз, Найденови имат договори за финансиране на около 150 отбора от всички лиги на първенството. Част от клубовете, които efbet подпомагат, са: „Лудогорец“, ЦСКА 1948, „Локомотив“ (Пловдив), „Локомотив“ (София), „Монтана“, „Берое“, „Верея“, „Витоша“ (Бистрица), „Арда“ (Кърджали). От есента на 2019 г. компанията на Цветомир и Боян Найденови подписа 5-годишен договор и с „Нефтохимик“, по силата на който стадионът на тима в бургаския квартал Лазур, ще носи името „еfbet Арена”.

Наред с футболните сътрудничества, компанията на Цеките от години работи и с различни федерации в други спортове. Тя спонсорира българския баскетбол (както цялата федерация, така и отделни отбори) и волейбол (федерацията, клубни отбори и националния тим). От няколко години насам най-големият български онлайн букмейкър, е партньор и на Българската федерация по бокс, която организира Национална боксова лига efbet. Под различни форми се финансират и множество други спортове, както и индивидуални състезатели.

Независимо, че големите сътрудничества се провеждат с цел реклама, много от даренията, които компанията прави, не попадат в нито една от информационните колонки. Efbet финансират многобройни аматьорски отбори, турнири и инициативи. Целта на Боян и Цветомир Найденови е да се създаде качествена среда и да се насърчи интересът на младите зрители не само към конкретна дисциплина, а към спорта като цяло, както и да се мотивират младите състезатели. Като бивши спортисти (завършили са спортна гимназия, а Боян НайденовБоян НайденовБоян Найденов е роден в София. Боян Найденов и брат му Цветомир Найденов започват семеен бизнес с – и НСА), те са убедени, че това е правилният път за развитие.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини