От ЦГМ предупредиха: SMS за вдигнати коли ще се изпраща единствено от телефон 1902

  • 21 януари 2020 08:20

  • 664
  • 0
От ЦГМ предупредиха: SMS за вдигнати коли ще се изпраща единствено от телефон 1902
©

Румяна Милова, която ръководи Центъра за градска мобилност на София, обясни пред Bulgaria ON AIR новата SMS услуга за водачите, чиито автомобили са принудително преместени на наказателен паркинг.

Първият SMS вече е изпратен и на собственик на кола с врачанска регистрация.

Припомняме ви, че водачите, чиито автомобил е преместен на наказателен паркинг, ще получават кратко съобщение от номер 1902, че колата е на наказателен паркинг, адресът на паркинга и връзка със сайта и контактния телефон на ЦГМ.

Съобщението ще се изпраща на телефона, от който последно е изпратено валидно съобщение за паркиране в зоната за платено локално паркиране.

Милова обясни, че целта на промяната е да се даде максимално информация на водачите и тя да е полезна за тях. Текстът на краткото съобщение ще е изписан на латиница.

Тя съобщи във връзка с опитите за измами, че съобщение ще се изпраща единствено от телефон 1902.

Идеята е ЦГМ да се опита да спести време и емоции у водачите, които по някаква причина са нарушили правилата при паркиране. Също така забавянето на освобождаване на автомобила от специализиран паркинг може да доведе до натрупване на задължения. Престоят на една кола на наказателен паркинг струва на час 2 лв., а за ден цената е 16 лв.

Румяна Милова информира още, че според данните, които все още не са окончателни, през 2019 година събраните средства са около 32 милиона лева. Със средствата ще се ремонтират колчета, които пречат да се паркира, както и тротоари в синя или зелена зона.

Последвайте канала на

Десислава Станева
664 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини