Станислав Владимиров: Перник разполага с питейна вода за около 10 дни

  • 20 януари 2020 14:24

  • 4490
  • 1
Станислав Владимиров: Перник разполага с питейна вода за около 10 дни
© Булфото (архив)

За 10 дни ще достигнем до мъртвия обем на яз. „Студена“ и транзитът на вода от яз. „Белмекен“ през София е единствената възможност за нас. Това каза кметът на Перник Станислав ВладимировСтанислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в София. Завършил е средното си образование в по време на заседание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране към Столичния общински съвет, на което бе разгледано предложението за водната криза в Перник.

„Всички вие виждате и следите през медиите какво се случва в моя град през последните два месеца. На воден режим сме. Вече близо месец сме в бедствено положение. Въпреки, че бяха предприети някои мерки от страна на Министерски съвет за увеличаването на притока към язовир „Студена“, те не дадоха така очаквания ефект. В момента обемът на язовир „Студена“ е в критичния си минимум“, заяви Владимиров.

На живо: Извънредно заседание в София заради безводието в Перник

Кметът на миньорския град допълни, че ежедневно продължава да се понижава обемът на язовира.

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска каза, че интересът на софиянци за нея е на първо място и пред тях е нейната отговорност. „Няма да допусна дребни политически спекулации на тази тема. В тази дискусия няма място за партийни пристрастия и политика. На няколко километра от нас има хора, които реално бедстват“, увери кметът на столицата.

 

 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4490 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Стига

2020.01.20 | 15:12

1

Нека спрем с тая истерия. Всички заведения работят. Всички автомивки работят. Сега заплатите н ВИК служителите ще вдигнат с 15 процента.
На кого и на какво да вярваме?
Ми то май във всички градове е такова положението. А за селата!?!?!?

Добави коментар

Водещи новини