Три бебета са родени през 2019 г. в Троян със съдействието на Фонда за асистирана репродукция

  • 20 януари 2020 14:11

  • 169
  • 0
Три бебета са родени през 2019 г. в Троян със съдействието на Фонда за асистирана репродукция
© pixabay

Три троянските деца са родени през миналата година със съдействие на Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в община Троян, съобщи кметът Донка Михайлова, предаде БТА.

Тя припомни, че Фондът работи вече седем години.

Създаден е с решение на Общински съвет - Троян през 2012 г. и приема заявления за финансиране на процедури от 1 ноември същата година.

50 семейства се възползваха от мярка на Община Дупница за увеличение на раждаемостта

За периода от създаването на фонда са постъпили и са обработени общо 48 заявления за ползване на средства, одобрени и изплатени са близо 68 хиляди лева. Максималната сума, която може да бъде отпусната на двойка заявители в една календарна година, е 2000 лева.

Със свои решения комисията при Общински фонд за асистирана репродукция е одобрила заявления за 2019 година за 8467 лева, от които са изплатени 6467 лева. Първото бебе, родено с помощта на троянския фонд за асистирана репродукция, е проплакало на 25 март 2014 г. - Благовещение, посочи още Михайлова. Към момента в резултат на процедури, осъществени с финансовата подкрепа на Фонда, са родени 9 деца.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
169 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини