По 10-15 акта на ден на нарушители издава ИАРА в Бургас

  • 20 януари 2020 11:44

  • 219
  • 0
По 10-15 акта на ден на нарушители издава ИАРА в Бургас
© Pixabay

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) започна засилени проверки на водоемите срещу бракониери. Проверени са десетки любители риболовци. На част от тях са съставени актове за риболов без билет, за използване на забранените уреди – тип „парашут“, и др.

Това каза Николай Иванов, зам-изпълнителен директор на ИАРА, пред БНР Бургас.

Проведоха нощна акция срещу бракониери

"В момента проверяваме района около дигата на помпената станция в Меден рудник. Това е район, който през зимните месеци заради изхвърлената топла вода от помпената станция, която охлажда тръби се събира голямо количество риба. Там са в момента и най-големите набези на хората, които не спазват закона за рибарството и аквакултурите. Затова и ние сме се насочили там да следим за нарушители. Тази година зимата е по-топла. Това позволява бракониерство, защото други години водата е замръзвала, там водата е по-плитка.", каза той.

Всеки ден съставяме по 10-15 акта на нарушители, допълни Николай Иванов. По време на мащабната акция от водите на язовир Мандра са извадени и иззети от работно положение близо 4000 метра бракониерски мрежи. Дарена е 150 кг сребриста каракуда, а около 50 кг. риба е върната обратно във водата.

Последвайте канала на

Novini.bg
219 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини