Хотелиерите и ресторантьорите обмислят протести във Велико Търново

  • 20 януари 2020 09:56

  • 529
  • 1
Хотелиерите и ресторантьорите обмислят протести във Велико Търново
© Булфото

Управителният съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и областните ръководства се събират във Велико Търново, за да приемат обща петиция и да обявят намеренията си за национални протести.

Целта на срещата е да се приеме стратегията за протестни действия на заетите в бранша, съобщи Петър Стефанов - председател на БХРА във Велико Търново. Хотелиерите и ресторантьорите искат ДДС да бъде намален на 9%. Настоява се и за намаляване на административния произвол над малкия и средния бизнес. От БХРА настояват и за законови промени за регламентиране на бакшиша.

Намаляване на ДДС и регламентиране на бакшиша искат хотелиери във Велико Търново

Недоволството се очаква да започне с поставяне на надписи „Протест” на заведенията. След това, най-вероятно, ще се стигне до затваряне на заведенията за един ден, поясни Петър Стефанов. Ако и това не даде резултат, от БХРА предвиждат представителите на бранша да се организират в масов протест в София, може да има и дългосрочно затваряне на обектите.

Последвайте канала на

Novini.bg
529 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ивайло

2020.01.21 | 13:48

1

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

Добави коментар

Водещи новини